ΚΟΣΜΟΣ

«Αγνοούνται» 130.000 πρόσφυγες στη Γερμανία -Εξαφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο

Περισσότεροι από 130.000 πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί από την Γερμανία, όπως αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές της χώρας.

Τους τελευταίους 14 μήνες είχαν καταγραφεί στην Γερμανία περίπου 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες που ζητούσαν άσυλο, αλλά σύμφωνα με την κυβέρνηση το 13% αυτών έχει εξαφανιστεί, καθώς δεν έφτασαν ποτέ στα κέντρα διαμονής που τους είχαν υποδείξει οι αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, κάποιοι από τους 130.000 πρόσφυγες που «αγνοούνται» είτε έχουν πάει σε άλλες χώρες είτε έχουν μπλέξει με την παρανομία.

Εκτός αυτού, ο υπεύθυνος Γραφείο Τύπου του Μεταναστευτικού της χώρας, είχε δηλώσει πως πρόσφατα βρέθηκαν περίπου 400.000 μετανάστες, των οποίων οι ταυτότητες είναι εντελώς άγνωστες στις αρχές.

Να σημειωθεί πως οι Γερμανοί βουλευτές ενέκριναν την Πέμπτη, με ευρεία πλειοψηφία, μια σειρά από μέτρα με τα οποία γίνονται σκληρότερες οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου σε πρόσφυγες, την ώρα που το Βερολίνο αναζητά τρόπους για να περιορίσει τις αφίξεις μεταναστών στη χώρα.

Στα μέτρα προβλέπεται επίσης η ίδρυση στη Γερμανία πέντε κέντρων καταγραφής των υποψηφίων για χορήγηση ασύλου, ώστε να επιταχυνθεί η εξέταση των αιτημάτων που δεν έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν δεκτά και κατά συνέπεια να διευκολυνθούν οι απελάσεις εκείνων που θα απορριφθούν. Θα μειωθούν εξάλλου και τα κοινωνικά επιδόματα που τους χορηγούνται.

Οι βουλευτές ενέκριναν και ένα άλλο νομοσχέδιο για την απέλαση των αλλοδαπών παραβατών του νόμου. Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε μετά τις επιθέσεις που δέχτηκαν στην Κολωνία εκατοντάδες γυναίκες τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, με δράστες νεαρούς άνδρες, καταγόμενους κυρίως από χώρες της βόρειας Αφρικής.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact