ΚΟΣΜΟΣ

Αιγύπτιος αναλυτής εξηγεί γιατί η Τουρκία θα συντριβεί από την Αίγυπτο στη Λιβύη – Ο ρόλος της Ελλάδας

Σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας στην περιοχή της πόλης Σύρτη στη Λιβύη, ο τουρκικός στρατός θα υποστεί «μεγάλες απώλειες», προειδοποίησε ο Αιγύπτιος στρατιωτικός αναλυτής Μοχάμεντ αλ Κινάνι μιλώντας στο αραβόφωνο «Russia Today».

Ο Αιγύπτιος αναλυτής επεσήμανε ότι η τουρκική πλευρά βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στη Λιβύη, λόγω και της μεγάλης απόστασης από την Τουρκία και θα έχει τρομακτικά κόστη για να εξασφαλίσει ανεφοδιασμό.

Οι ισχυρές και μεγάλες αιγυπτιακές δυνάμεις θα «πολεμήσουν κοντά στις ακτές, τα εδάφη και τον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, και σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον που αντιπροσωπεύει ένα άμεσο στρατηγικό βάθος για αυτές (ανατολική – κεντρική Λιβύη), που τους παρέχει τη δυνατότητα να σχηματίζουν αλληλοσυνδεόμενες και εντατικές αμυντικές γραμμές ας πολλαπλά επίπεδα».

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις θα έχουν επίσης τη δυνατότητα ελιγμών που θα σύρουν τις τουρκικές σε παγίδες και βαριές απώλειες.

Ο αιγυπτιακός στρατός «θα έχει μια ανώτερη και προηγμένη ικανότητα να αντισταθμίζει τις απώλειες και την ασφαλή γραμμή εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης, και σε πολύ μικρότερες αποστάσεις από αυτές τις τουρκικής πλευράς, γεγονός που αυξάνει τη δυσκολία του έργου για το τουρκικό ναυτικό και την τουρκική αεροπορία.

»Δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους μπροστά στις αιγυπτιακές δυνάμεις, δεδομένης της επείγουσας ανάγκης προστασίας του τουρκικού εναέριου χώρου και των ακτών που εκτείνονται μέχρι τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, το Μαρμαρά και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και να εξασφαλίσουν εναέριες, και επίγειες γραμμές ανεφοδιασμού από την Τουρκία έως τη Λιβύη για απόσταση που κυμαίνεται μεταξύ 1.500 και 2.000 χλμ. και μπροστά από έναν μεγάλο εχθρό, που είναι η Ελλάδα, η οποία γνωρίζει καλά την τουρκική πλευρά».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact