ΚΟΣΜΟΣ

Αίμα, λάσπη και σεξ -Η τύχη του ναρκέμπορου Ελ Τσάπο τελείωσε απότομα σε ένα παρακμιακό μοτέλ

Η βροχή στις στέγες δημιουργούσε ατμόσφαιρα ταινίας στην περιοχή του Μεξικό Λος Μότσις, την στιγμή που η αστυνομία είχε κλείσει έναν δρόμο στην εύπορη συνοικίας της Λα Πάλμας.

Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν είχε καταλάβει τι ακριβώς θα επακολουθούσε. Ο Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκούσμαν και οι υπερασπιστές του πιθανότατα να είχαν αισθανθεί πως ο χρόνος τους μετρούσε αντίστροφα.

Οπως ανέφεραν οι αρχές, οι άνδρες του καρτέλ της Σιναλόα πρώτοι άνοιξαν πυρ, με μία από τις σφαίρες να «σπάει» τη σιωπή της νύχτας.

Η εικόνα του Ελ Τσάπο έκανε τον γύρο του κόσμου. Αλυσοδεμένος, με ένα βρώμικο μπλουζάκι. Με λίγη τύχη, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος του Μεξικό, θα μπορούσε να διαφύγει στα βουνά και να συνεχίσει να «τρέχει» την τεράστια αυτοκρατορία του υποκόσμου, που είχε χτίσει.

Αν τα είχε καταφέρει, ο κόσμος θα έκανε πάλι λόγο για διαφθορά και ανικανότητα της μεξικανικής πολιτείας.

Μία μέρα μετά την αιματηρή σύλληψή του, το περιοδικό Rolling Stones δημοσιεύει συνέντευξη του βαρώνου των ναρκωτικών στον Σον Πεν. Οι επτά ώρες που ο Ελ Τσάπο πέρασε με τον Σον Πεν και οι συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου και βίντεο που ακολούθησαν, άρχισαν τον Οκτώβριο, την ώρα που οι αρχές τον αναζητούσαν.

«Σήμερα προμηθεύω τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωΐνης, μεταμφεταμίνης, κοκαΐνης και μαριχουάνας από κάθε άλλον στον κόσμο. Εχω ένα στόλο υποβρυχίων, έχω αεροπλάνα, φορτηγά και πλοία.», είπε στον ηθοποιό, παραδεχθείς για πρώτη φορά πως είναι ηγέτης μιας αυτοκρατορίας ναρκωτικών.

Χάρη στη συνέντευξή του, όπως αναφέρει ένας Μεξικανός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το Associated Press, οι αρχές έφτασαν ένα βήμα πιο κοντά στη σύλληψή του, καθώς οδηγήθηκαν στα χνάρια του στην επαρχία Ντουράνγκο. Τότε τους ξέφυγε αλλά ο χρόνος μετρούσε ήδη αντίστροφα.

Παράλληλα, οι φιλοδοξίες του Ελ Τσάπο να κάνει τη ζωή του ταινία και οι επαφές με παραγωγούς και ηθοποιούς του Χόλιγουντ έβαλαν και αυτές το «λιθαράκι» τους.

Αστυνομία, πεζοναύτες, ειδικές μονάδες και ελικόπτερα κατέκλυσαν το Λος Μοτσις και ξεκίνησαν την πολιορκία.

«Δεν ακουγόταν σαν να υπήρχε τόσο μεγάλη δύναμη και δεν πιστεύαμε πως θα πιανόταν τόσο μεγάλο ”ψάρι”», λέει ο Φρανσίσκο Περέιρα, οδηγός ταξί, ο οποίος βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά.

Πέντε άνδρες του καρτέλ έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές. Ενας υπάλληλος από το νεκροτομείο ανέφερε πως οι ένοπλοι δεν ήταν από το Λος Μότσις αλλά μέρη της Σιναλόα, μια περιοχή που υψώνεται από τις ακτές του Ειρηνικού μέχρι απομακρυσμένες οροσειρές.

Ενώ, οι άνδρες αντάλλαζαν πυρά, ο Ελ Τσάπο μαζί με τον αρχηγό της φρουράς του προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Σε αντίθεση με τον Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος πυροβολήθηκε ενώ ήταν επάνω στις στέγες, ο Γκόυζμαν προτίμησε να διαφύγει μέσω του αποχετευτικού δικτύου. Η Γη τον κατάπιε για τις επόμενες ώρες. Οι αρχές, όμως, κατέβηκαν με πυρσούς για να τον αναζητήσουν. Τίποτα, ακόμη.

Λίγες ώρες μετά μία μηχανή σταμάτησε σε ένα φανάρι στη γωνία της Adolfo Lopez Mateos Boulevard και ένα κόκκινο αυτοκίνητο εξαφανίστηκε.

Μπορεί ένα ισχυρό οχυρό του καρτέλ να ήταν νότια στα βουνά της Culiacán, όπου οι ντόπιοι αντιμετώπιζαν τον Ελ Τσάπο ως Ρομπέν των Δασών, ωστόσο, ο επικεφαλής της ασφάλειας του βαρώνου επιτάχυνε προς τον βορρά.

Η χαρά της διαφυγής δεν κράτησε πολύ με τις αρχές να τους συλλαμβάνουν. Τους μετέφεραν σε ένα παρακμιακό μοτέλ, καθώς ήθελαν ένα διακριτικό καταφύγιο.

Το δωμάτιο κόστιζε 11,50 ευρώ για έξι ώρες και ήταν διακοσμημένο σε τόνους του ροζ και του μωβ. Κάπου εκεί ανάμεσα σε χειροπέδες και σeξ toys ο βαρώνος των ναρκωτικών Ελ Τσάπο πέρασε τις τελευταίες του ώρες πριν μπει στη φυλακή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact