ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρή επίθεση στους καρναβαλιστές στη Γερμανία: Ασαφές το κίνητρο του 29χρονου δράστη

Εξετάζονται οι επαφές και η ζωή του νεαρού Γερμανού

Το κίνητρο του οδηγού που έπεσε πάνω στην καρναβαλική παρέλαση στη βόρεια Έσση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων εξακολουθεί να παραμένει ασαφές μια μέρα μετά.

«Διεξάγουμε έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης. Ο 29χρονος Γερμανός οδηγός, ο οποίος κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο πλήθος που παρακολουθούσε την καρναβαλική παρέλαση στην πόλη Φόλκσμαρζεν δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση. «Εστιάζουμε στο περιβάλλον του», είπε ο εκπρόσωπος.

Συνεπώς, θα εξεταστούν οι επαφές και η προηγούμενη ζωή του 29χρονου. Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο, «προς το παρόν οι έρευνες δεν θα συνεχιστούν από την εισαγγελία της Καρλσρούης η οποία ασχολείται με τρομοκρατικές επιθέσεις».

Τα πρώτα αλκοτέστ ήταν αρνητικά, δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα της Φρανκφούρτης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για ναρκωτικές ουσίες δεν είναι ακόμη διαθέσιμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται η απόφαση της εισαγγελίας για την προφυλάκιση του 29χρονου, η οποία «είναι πιθανή».

Συνολικά 35 άνθρωποι παρέμεναν για νοσοκομειακή νοσηλεία σήμερα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Κάσελ. Οι υπόλοιποι τραυματίες δεν χρειάστηκε καν να πάνε στο νοσοκομείο ή πήραν γρήγορα εξιτήριο από αυτό μόλις έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Αρχικά είχε αναφερθεί ότι τραυματίστηκαν περίπου 30 άνθρωποι – ο αριθμός όμως αναθεωρήθηκε σημαντικά προς τα πάνω σήμερα. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία της αστυνομίας, ο αριθμός των τραυματισθέντων αυξήθηκε σε σχεδόν 60, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τουλάχιστον 18 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών. Οι αρχές κάλεσαν όλους τους τραυματίες να προσέλθουν στην αστυνομία και να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν, ακόμα και εκείνοι οι οποίοι δεν χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη βαρύτητα των τραυματισμών – αλλά είναι βέβαιο ότι υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Μετά το περιστατικό, συνελήφθη ένας ακόμα άντρας ο οποίος φωτογράφιζε το γεγονός. Εξακολουθεί πάντως να ερευνάται εάν υπάρχει κάποια διασύνδεση με τον οδηγό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact