ΚΟΣΜΟΣ

Ακάρ: Θα συναντηθούμε με τους Έλληνες

Την τέταρτη συνάντηση αξιωματούχων της Ελλάδας και της Τουρκίας προανήγγειλε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

«Αναμένουμε να έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες γείτονές μας στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα με αυτές και παρόμοιες συναντήσεις. Το έργο μας συνεχίζεται προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Υπουργός, όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Hurriyet».

Η παραπάνω δήλωση εκφράστηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης Ακάρ στα κοινά σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας Βουλγαρίας. Τον Ακάρ συνόδευαν τα στελέχη της τουρκικής διοίκησης Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία πραγματοποίησαν επιθεώρηση στην περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τους Έλληνες συνομιλητές της πως είναι έτοιμη για την πραγματοποίηση της τέταρτης συνάντησης των αντιπροσωπειών των δυο χωρών στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των επαφών για τα στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που έχουν διακοπεί.

Παράλληλα επανέλαβε, την πάγια θέση του ότι είναι δικαίωμα της Τουρκίας να κάνει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, «στα πεδία που αδειοδότησε -όπως είπε- η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας της Τουρκίας, και να εργαζόμαστε για να τα αξιοποιήσουμε».

Πάντως την Πέμπτη, μιλώντας σε εκδήλωση του κατοχικού καθεστώτος στην Κύπρο, Ο ο Χουλουσί Ακάρ διεμήνυσε σε απειλητικό ύφος: «Να μην επιχειρήσει κανείς να μας επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο ή να μας εμποδίσει με οποιονδήποτε τρόπο στο συγκεκριμένο θέμα. Διατυπώσαμε επανειλημμένως την αποφασιστικότητά μας στο θέμα αυτό. Και θα τα υλοποιήσουμε. Όλα όσα κάνουμε είναι νόμιμα, γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact