ΚΟΣΜΟΣ

Ακιντζί: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για τη Συρία

«Τα γυρίζει» ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μετά την αντίδραση της Άγκυρας

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι οι απόψεις που είχε εκφράσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από λίγες μέρες για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία ήταν οι ειλικρινείς του απόψεις τις οποίες και πιστεύει, ωστόσο, όπως είπε έχουν διαστρεβλωθεί.

«Αντί να κατανοήσουμε σωστά αυτές τις ιδέες, έχουν γίνει άδικες και δυσανάλογες κριτικές και, επιπλέον, επιθέσεις με αηδιαστικές βωμολοχίες και έχουν εκτοξευθεί απειλές μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωση. Αυτό το χαμηλό επίπεδο συνεχίζεται», είπε.

Αναμφίβολα, συμπλήρωσε, κοινή μας επιθυμία είναι να απαλλαγεί η Τουρκία από τη μάστιγα της τρομοκρατίας, κάτι που όπως είπε τόνισε σε διάφορες περιπτώσεις. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι είναι καιρός να τερματιστούν οι πόλεμοι που μαίνονται για 10 χρόνια στη Συρία.

Είναι αναπόφευκτο, όπως είπε, για όλους τους λαούς εδώ και στην περιοχή να δημιουργήσουν ένα σύστημα διαλόγου με το οποίο να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Είναι απαραίτητο, πρόσθεσε, να δημιουργηθεί μια κατάσταση στην οποία η Συρία να μπορεί να διατηρήσει τα σύνορά της, την εδαφική ακεραιότητά της και η Τουρκία να αισθανθεί ασφαλής στα σύνορά της.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, είναι αναγκαία η ανανέωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η διπλωματία και ο διάλογος είναι ουσιαστικής σημασίας. Στο ίδιο πλαίσιο, βελτιώνοντας τις σχέσεις της με άλλες χώρες στην περιοχή και την ΕΕ, πιστεύω ότι η Τουρκία θα είναι πολύ ισχυρότερη. Από αυτή την άποψη, η έκκλησή μου για διπλωματία και διάλογο που θεωρήθηκε ως έκκληση για διάλογο με τρομοκρατικές οργανώσεις και άσκηση πολιτικής δεν είναι τίποτα περισσότερο από στρέβλωση», ανέφερε.

Εξέφρασε επίσης λύπη για τις άδικες και επώδυνες εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του διερωτήθηκε από πότε είναι έγκλημα η υπεράσπιση της ειρήνης.

Δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης με την Τουρκία και ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του προσπάθησε να αναπτύξει σχέσεις με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό, «αλλά δεν είναι πάντοτε δυνατόν να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο και να επιδεικνύουμε την ίδια συμπεριφορά σε κάθε θέμα».

«Ο σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις είναι προϋπόθεση μιας υγιούς σχέσης» είπε ο Ακιντζί.

Αναγνωρίζοντας, όπως είπε, τη συμβολή της Τουρκίας για τη θέση και την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Τουρκοκύπριοι, ανέφερε ωστόσο ότι οι Τ/κ έφτασαν εδώ που έφτασαν και με τους δικούς τους αγώνες. Όπως είπε, οι «αρχές» που υπάρχουν μέσα στη «δημοκρατία» και την «προεδρία» μας διαμορφώνονται από την ελεύθερη βούληση του «λαού μας».

«Πιστεύω ότι οι Τ/κ έφτασαν σε σημείο ωριμότητας ώστε να αποφασίζουν με τη δική τους θέληση και όχι με υποδείξεις», είπε.

Ευχαριστώντας τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις του για την τρομοκρατία, την ειρήνη και τη δημοκρατία για την υποστήριξή τους, είπε: «Θα ήθελα να καλέσω όσους σκόπιμα στρέβλωσαν το ζήτημα να επιδείξουν κοινή λογική. Με αυτή την σκέψη, πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος διαίρεσης μεταξύ μας και να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον. Η Τουρκία και η περιοχή θα βρουν την ειρηνική διέξοδο από αυτή τη δύσκολη περίοδο. Αυτές οι μέρες θα μείνουν στο παρελθόν”.

Ευχήθηκε οι νεκροί «μάρτυρες» να αναπαυθούν εν ειρήνη και οι πληγές να κλείσουν σύντομα, ενώ εξέφρασε τη συμπάθειά του προς τις οικογένειες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact