ΚΟΣΜΟΣ

Ακιντζί: Οι Τουρκοκύπριοι δε δέχονται να είναι μειονότητα

Στο μνημόσυνο του Ραούφ Ντενκτάς ο ηγέτης του ψευδοκράτους

Στο μνημείο της Türk Mukavemet Teskilati, (TMT, Τουρκική Οργάνωση Αντίστασης), στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, η οποία ήταν τουρκοκυπριακή παραστρατιωτική οργάνωση υποστηριζόμενη από την Τουρκία, έγινε σήμερα στην παρουσία του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, μνημόσυνο του Ραούφ Ντενκτάς.

Η ΤΜΤ, με στρατιωτική εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, δημιουργήθηκε από τον Ραούφ Ντενκτάς και τον Τούρκο στρατιωτικό Ριζά Βουρουσκάν το 1958. Τα μέλη της επονομάζονταν «μουτζαχεντίν» και στις 20 Ιουλίου 1974, κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, υπολογίζεται ότι είχε 17.151 μέλη.

Μιλώντας στο μνημόσυνο, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε: «Δεν πρόκειται να σκύψουμε, όπως δεν κάναμε ούτε στο παρελθόν, σε όσους θέλουν να καταδικάσουν τους Τουρκοκύπριους στο να είναι μειονότητα».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην ομιλία του ο κ. Ακιντζί είπε ότι το Κυπριακό μεταφέρεται από γενιά σε γενιά εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα και συνεχίζει να επηρεάζει την ζωή όλων μας.

Κάθε γενιά, συνέχισε, «στη δική της εποχή έδιδε τον δικό της αγώνα που εκπήγαζε από αυτό το πρόβλημα και ο αείμνηστος Ραούφ Ντενκτάς, κατά την περίοδο που άσκησε την ηγεσία της κοινότητας απέναντι στην στάση των ελληνοκύπριων συνομιλητών του, έδωσε τον αγώνα που πίστευε ότι ήταν σωστός».

Ο Μουσταφά Ακιντζί, επικαλέστηκε τον αείμνηστο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και ισχυρίστηκε ότι στο βιβλίο του «Η Κατάθεση μου», αναφέρει ότι η δημιουργία ομοσπονδίας «δεν είναι τίποτα άλλο από συνταγματική συνεργασία κρατών».

Αυτές τις διαπιστώσεις, είπε ο κ. Ακιντζί, η τουρκοκυπριακή πλευρά τις έχει κάνει από το 1989. «Τα όσα δηλώνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Αναστασιάδης δείχνουν ότι η ιστορική διαπίστωση, που τελικά παραδέχθηκε ο Κληρίδης, ισχύουν ακόμα και σήμερα», υποστήριξε ο Ακιντζί.

Διαφυλάσσοντας τα υφιστάμενα δικαιώματά τους οι Τουρκοκύπριοι, είπε ο Ακιντζί, «θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, το οποίο όσο συνεχίζεται κρατεί εγκλωβισμένους περισσότερο αυτούς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact