ΕΛΛΑΔΑ

Ακυρώθηκε ως μη νόμιμος ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

Ως μη νόμιμο ακύρωσε τον ανοιχτό διαγωνισμό για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο δημόσιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο, με την υπ’αριθμόν 22/2019 απόφασή του έκρινε μη νόμιμη την ανάθεση του έργου στην σύμπραξη των εταιριών OTE A.E, ΒΥΤΕ ΑΒΕΕ- UNISYSTEMS, A.E, κρίνοντας ότι «δεν έγινε βαθμολόγηση της μοναδικής προσφοράς της υποψηφίας, συνοδευόμενη από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με συνέπεια να μην εξειδικεύεται προσηκόντως το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς και να μην προκύπτει σαφώς ότι καλύπτονται οι τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης χωρίς αποκλίσεις, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι δεν αναδεικνύονται τα συγκεκριμένα εκείνα στοιχεία του φακέλου του διαγωνιζομένου που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή και οδήγησαν στην αποδοχή της τεχνικής  προσφοράς».

Ο διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκο Παππα, προυπολογισμού 27.003.480 ευρώ  και χρηματοδοτούμενου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ το έργο αφορά στην έκδοση διοικητικών πράξεων και λοιπών εγγράφων μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.

Το επίμαχο  έργο, σύμφωνα με τους συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλείται να δώσει «μια κεντρική λύση διασύνδεσης και διαλειτουργικότητας στην ηλεκτρονική ανταλλαγή εγγράφων σε όλους τους φορείς του Δημοσίου» ωστόσο μετά από αυτή την παράλειψη της βαθμολόγησης της προσφοράς, δεν βάζει την υπογραφή του στη σύμβαση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact