ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Έρχεται νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

«Ελπίζουμε οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να μην είναι η συνέχεια του προγράμματός του»

Να παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για τις πηγές, από τις οποίες θα καλυφθεί η υστέρηση εσόδων από το Πρόγραμμα Φοροελαφρύνσεων, που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, λίγα 24ωρα πριν την παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

«Για τις εξαγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον να ακούσουμε πού θα βρεθεί το 1 εκατ. και παραπάνω, ετησίως, ώστε να είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελίες που έγιναν μέχρι τώρα, αλλά κι αυτές που πρόκειται να γίνουν», είπε ο κ. Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι εδώ και έναν χρόνο, που βρίσκεται στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, δεν έχει ακούσει ούτε μία πρόταση για τις πηγές αύξησης των δημοσίων εσόδων, ούτε και πρόταση για τις δαπάνες που θα πρέπει να περικοπούν.

«Στη λογιστική υπάρχει το ισοζύγιο, η χρέωση, η πίστωση το υπόλοιπο. Δεν μπορείς να λες πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στα πραγματικά δεδομένα», ανέφερε και πρόσθεσε: «Περιμένουμε όλοι να γίνουμε σοφότεροι από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ». Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα, όσα θα πει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ να είναι η συνέχεια του προγράμματος που είχε ξεκινήσει, δηλαδή περιορισμός των δαπανών στην υγεία, την παιδεία, ή περιορισμός δαπανών με απολύσεις που είχαν ξεκινήσει «και ευτυχώς σταμάτησαν».

Ο κ. Αλεξιάδης, αξιοποίησε ερώτηση που είχε κάνει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένος, για υστέρηση εσόδων από τον ΦΠΑ και την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής, προκειμένου να παρουσιάσει στοιχεία για τα βήματα που έχει κάνει το υπουργείο, με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.

Τέλος, τόνισε ότι πολύ σύντομα θα έρθει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης των φορολογικών μηχανισμών και άρα καλύτερους και ταχύτερους ελέγχους.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact