ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλλαγές στο ποδόσφαιρο με απόφαση της FIFA

Το συμβούλιο της FIFA που είναι υπεύθυνο για τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου (IFAB) ενέκρινε σήμερα την αύξηση από τρεις σε πέντε των αλλαγών που μπορεί να κάνει κάθε ομάδα.

Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο ισχύει για διοργανώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αρχίσουν σύντομα και θα ολοκληρωθούν ως τις 31 Δεκεμβρίου, με ανοιχτό πάντως το ενδεχόμενο να επεκταθεί, ώστε να καλύψει ολόκληρη τη σεζόν 2020-21.

Η ανάγκη για την τροποποίηση αυτή προέκυψε από την παράταση της φετινής σεζόν μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της πανδημίας, προκειμένου να προστατευθούν οι ποδοσφαιριστές από τον αυξημένο όγκο αγώνων υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την απόφαση της IFAB, κάθε ομάδα δικαιούται να κάνει ως και πέντε αλλαγές, χωρίς όμως να διακόψει το παιχνίδι περισσότερες από τρεις φορές. Κοινώς, κάθε προπονητής θα έχει στη διάθεσή του τρία «παράθυρα» για να κάνει τις αλλαγές του, επιπλέον της ανάπαυλας μεταξύ των δύο ημιχρόνων ή μεταξύ κανονικού αγώνα και παράτασης (σε διοργανώσεις όπου υπάρχει τέτοια).

Η απόφαση της IFAB δεν είναι δεσμευτική και η κατά περίπτωση διοργανώτρια αρχή (ομοσπονδία ή λίγκα) έχει το δικαίωμα να την ενσωματώσει ή όχι στους κανονισμούς της.

Το συμβούλιο κανονισμών απασχόλησε και το ζήτημα του VAR, καθώς έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για το κατά πόσον οι διαιτητές VAR μπορούν να διατηρούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις. Αποφασίστηκε ότι για το επόμενο διάστημα η χρήση VAR δεν θα είναι υποχρεωτική και επαφίεται στη δικαιοδοσία της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής αν θα το διατηρήσει ή αν θα το εγκαταλείψει προσωρινά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact