ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ο Κ.Ο.Κ.: Έρχεται αφαίρεση διπλώματος για αυτές τις παραβάσεις

Θα απαγορεύεται η οδήγηση σε… ανεγκέφαλους οδηγούς

Αλλάζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και αναμένεται να αφαιρείται το δίπλωμα από οδηγούς για πάντα αν προβούν σε συγκεκριμένες παραβάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε πως θα γίνουν δραστικές παρεμβάσεις για τις παραβιάσεις του ΚΟΚ.

Προανήγγειλε αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, για πολλά χρόνια μετά, ενώ υπάρχει και τρίτη φάση: Καθολική αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο παραβάτης οδηγός είναι υπότροπος στις ίδιες παραβάσεις.

Πρακτικά, θα αφαιρείται για πάντα το δίπλωμα οδήγησης σε οδηγούν που επανειλημμένα προβαίνουν σε παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και παραβιάζουν STOP.

ΚΟΚ: Αλλάζουν οι ποινές για παραβάσεις

Με τον νέο ΚΟΚ αναμένεται να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία για όσους παραβιάζουν κόκκινο σηματοδότη, STOP, χρησιμοποιούν κινητό κατά τη διάρκεια της οδήγησης και έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

«Αφαίρεση της άδειας οδήγησης πολύμηνη στην αρχή, πολυετής μετά, καθολική αφαίρεση σε μια τρίτη φάση, εάν κανείς δει ότι πρόκειται για υπότροπο στις ίδιες ή άλλες παραβάσεις. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί οφείλεις όταν η κατάσταση ξεφεύγει – υπάρχει μια ενότητα τροχαίων παραβάσεων που όντως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το κόκκινο, η παραβίαση του στοπ, η επιθετική οδήγηση γενικά, η χρήση κινητού, τα οποία αυτά έτσι και αλλιώς η χρήση αλκοόλ επισύρουν βαριές ποινές», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

«Όλα αυτά τι είναι; Δεν είναι το θέμα μόνο ότι κάνεις κάτι, παραβιάζεις τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τις διατάξεις. Εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για ανθρώπινες απώλειες και το έχουμε δει πολλές φορές. Εκεί λοιπόν δεν είναι το θέμα του διοικητικού προστίμου μόνο, εκεί πρέπει να σκεφτείς σοβαρά πλέον την αφαίρεση διπλώματος, όπως σας τα είπα. Στην αρχή πολύμηνη, στην συνέχεια πολυετής και μετά καθολική», τόνισε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στις αλλαγές που έρχονται στον ΚΟΚ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact