ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει…πίστα η Ελλάδα με τις Belh@rra και τα Rafale – Σε πανικό ο Ερντογάν

Με τις φρεγάτες Belh@rra και τα μαχητικά Rafale οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν ναυτική και αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο.

Τα δεδομένα αλλάζουν όμως και στην Μεσόγειο, όπου η Ελλάδα υψώνει τείχος άμυνας στον μέχρι τώρα υπερεξοπλισμό της Τουρκίας και μετατρέπεται σε μια χώρα με ισχυρές συμμαχίες και με απόλυτη θωράκιση στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.

O Νίκος Παναγιωτόπουλος και η Φλοράνς Παρλί λίγες μέρες πριν προσγειωθούν στη Τανάγρα τα πρώτα 6 Rafale, επισκέφθηκαν τα ναυπηγεία της Λοριάν στη βορειοδυτική Γαλλία, που ναυπηγούνται οι φρεγάτες Balh@rra και δήλωσαν, ότι το μάτι της Ευρώπης είναι στραμμένο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Γαλλίδα Υπουργός Άμυνας, ήταν ξεκάθαρη: «Απαιτείται επομένως μια σταθερή στρατιωτική παρουσία, που μας προσφέρει τη δυνατότητα να αλληλοεπιδρούμε συχνά με τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μείζονος σημασίας πλεονέκτημα για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής άμυνας.»

Την ιδια ώρα ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του για τα νέα υπερσύγχρονα όπλα που θα αποκτήσει η Ελλάδα και οργανώνει… φιέστες με αφορμή την καθέλκυση της κατασκοπευτικής κορβέτας UFUK. Εκεί ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα επικοινωνιακό σόου επανάφερε το αφήγημα τα Γαλάζιας Πατρίδας.

Όπως είπε, «Πιστεύω ότι η δύναμή μας θα αυξηθεί στις θάλασσες όσο και στην ξηρά και στον αέρα, χάρη σε αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που ελάχιστες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στον κόσμο. Έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα που θα κάνουν το ναυτικό ισχυρότερο και αποτρεπτικό για την ασφάλεια της Γαλάζιας Πατρίδας. Η χώρα μας είναι ήδη παγκόσμιος ηγέτης».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η νέα κορβέτα έχει μοναδικό σκοπό να ενισχύσει τις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες στη συλλογή πληροφοριών και στις θάλασσες. «Το πλοίο πληροφοριών μας, το οποίο θα θέσουμε σε λειτουργία, είναι μια νέα και σημαντική ευκαιρία για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας.

Πιστεύω ότι η δύναμή μας θα αυξηθεί στις θάλασσες όσο και στην ξηρά και στον αέρα, χάρη σε αυτό το πλοίο, το οποίο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό που ελάχιστες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στον κόσμο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στην πανηγυρική τελετή, ο Σουλτάνος εισήγαγε και ένα νέο όρο για την άμυνα της χώρας του. Μίλησε για την «ενεργητική άμυνα» της Τουρκίας, έτσι ώστε οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι προετοιμασμένες για πιθανούς νέους πολέμους, ενώ για ακόμα μια φορά παρουσίασε την Τουρκία σαν μεγάλη περιφερειακή δύναμη.

«Η χώρα μας είναι προετοιμασμένη για τους πολέμους του μέλλοντος. Η Τουρκία έχει γίνει μια χώρα που ορίζει τα παιχνίδια στην περιοχή της και διαγράφει αυτά που έχουν ήδη υπάρχουν» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη… ναυτική φιέστα συμμετείχε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας και δήλωσε με στόμφο ότι η νέα κορβέτα συλλογής πληροφοριών αλλάζει τα δεδομένα στο ναυτικό.

Απο τα «εγκαίνια» της κατασκοπευτικής κορβέτας δεν θα μπορούσε να λείπει ο Διοικητής των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και πρώην αξιωματικός του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, Χακάν Φιντάν. Για πολλούς μάλιστα, ο Διοικητής της ΜΙΤ, αποτελεί το δεξί χέρι και μυστικό σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικές κυβερνητικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος, εκτός απο στρατιωτικά, τον εμπιστεύεται και διπλωματικά. Μάλιστα, όπως λένε, του έχει αναθέσει την δύσκολη αποστολή της εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ.

Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ η κατασκοπευτική κορβέτα UFUK θα χρησιμοποιηθεί ως ναυτική μονάδα συλλογής πληροφορίων και θα επιχειρεί από κοινού με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το τουρκικό Ναυτικο.

Η κορβέτα είναι εξοπλισμένη με σύστημα διαχείρισης μάχης ADVENT, το σύστημα μετάδοσης δεδομένων, το ολοκληρωμένο σύστημα πληροφοριών πλοίου, το σύστημα CCTV και το λειτουργικό σύστημα μηνυμάτων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact