ΚΟΣΜΟΣ

Άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς νεκρό – Bίντεο από το χτύπημα που προκάλεσε τον θάνατο του

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από το χτύπημα που προκάλεσε τον θάνατο του Οσάμα Μαζίνι, ηγετικού στελέχους της Χαμάς.

Νεκρός είναι ο Οσάμα Μαζίνι, ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και, μάλιστα, από το πολιτικό τμήμα της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης που εξαπέλυσε – σε συνεργασία και με άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις – την πρωτόγνωρη και αιματηρή επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ, που έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά της Χαμάς μετά την επίθεση, ανακοίνωσε ότι τον σκότωσε στις 16 Οκτωβρίου με τις IDF να δίνουν βίντεο στη δημοσιότητα από τον βομβαρδισμό που προκάλεσε τον θάνατό του.

Ποιος ήταν ο Οσάμα Μαζίνι

Ο Οσάμα Μαζίνι ήταν ανώτερος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς και είχε γεννηθεί το 1966.

Ο Μαζίνι είχε γίνει γνωστός από τις διαπραγματεύσεις για τον αιχμάλωτο Ισραηλινό στρατιώτη, Γκιλάντ Σαλίτ.

Σε ένα κήρυγμά του το 2006, ο Μαζίνι είχε επικρίνει τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ για τα σχόλια του τελευταίου σχετικά με το Ισλάμ, λέγοντας ότι ο ποντίφικας ήταν «αδαής και ηλίθιος», «εγκληματίας και αλαζόνας» και «ένας σκληρός άνθρωπος, που χύνει αίμα, που προσπαθεί να σκοτώσει».

Κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ κατά της Λωρίδας της Γάζας τον Δεκέμβριο του 2008, ο Μαζίνι προειδοποίησε το Ισραήλ για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων, δηλώνοντας ότι «ο λαός της Γάζας περιμένει να δει τον σιωνιστικό εχθρό στη Γάζα για να τον κάνει κομμάτια».

Σύμφωνα με τις IDF, ο Μαζίνι ήταν υπεύθυνος για τους κρατούμενους της Χαμάς και για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» κατά του Ισραήλ.

Τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί

Οι IDF έδωσαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ηγετικά στελέχη της Χαμάς που έχουν σκοτώσει κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Σιδερένια Σπαθιά», όπως έχει ονομαστεί ο πόλεμος κατά της ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης, κατά την οποία έχει ενταθεί ο ασφυκτικός αποκλεισμός της Γάζας, ενώ συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact