ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλυτος γρίφος οι λίστες της Λαϊκής Ενότητας για τον Λαφαζάνη

Ο συνωστισμός στελεχών και τα μικρά ποσοστά αφήνουν εκτός πρωτοκλασσάτα στελέχη

Σε μεγάλο πονοκέφαλο εξελίσσεται η διαδικασία κατάρτισης των λιστών για τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς ο «συνωστισμός» προβεβλημένων στελεχών μέχρι πρότινος του ΣΥΡΙΖΑ και η ταυτόχρονη ένδεια εκλόγιμων θέσεων από τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει το κόμμα συνιστούν ένα… εκρηκτικό κοκτέιλ στα θεμέλια της Λαϊκής Ενότητας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα ο κ. Λαφαζάνης δεν έχει καταλήξει στον επικεφαλής του, αν και έχει ακουστεί το όνομα του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου.

Τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα που δίνουν στη Λαϊκή Ενότητα στην καλύτερη των περιπτώσεων ποσοστό που δεν ξεπερνά το 4,5% προκαλούν έντονο προβληματισμό για τις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.

Το αλαλούμ που δημιουργείται από την ένδεια εδρών για τη Λαϊκή Ενότητα εξαιτίας των ποσοστών που φαίνεται να λαμβάνει, έχει προκαλέσει σύμφωνα με πηγές από την Κάνιγγος, εκτός του προβληματισμού του Π. Λαφαζάνη και έντονες αντιδράσεις των υποψηφίων που θέλουν να διασφαλίσουν την είσοδό τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, αυτές έχουν εκφραστεί από τον Αντώνη Νταβανέλο, ενώ από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ζητηθεί μετ’ επιτάσεως στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μπουν σε εκλόγιμη θέση οι «δορυφόροι» της, Ραχήλ Μακρή, Αγλαΐα Κυρίτση και Γιάννης Σταθάς.

Το πρόβλημα για την κατάρτιση των λιστών εντοπίζεται σχεδόν… παντού. Στη Β Αθηνών, που πολιτεύονται οι Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη και Αγλαΐα Κυρίτση η Λαϊκή Ενότητα δεν αναμένεται να εκλέξει πάνω από 3 βουλευτές.

Στο μέτωπο της Α’ Αθηνών η μία έδρα που εκτιμάται ότι θα λάβει η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει… νομοτελειακά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα να μένει εκτός η προερχόμενη από τη ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, Μαρία Μπόλαρη.

Το αδιαχώρητο επικρατεί και στο υπόλοιπο Αττικής που εκτιμάται ότι θα δώσει μία έδρα στη Λαϊκή Ενότητα με τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα, καθώς εκεί εκλέγονται οι προερχόμενοι από την Αριστερή Πλατφόρμα Αλέκος Καλύβης, Βασίλης Πριμηκήρης και Γιάννης Τόλιος, ενώ τη θέση διεκδικεί σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τις διαψεύσεις και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος έχοντας λάβει τα μηνύματα ότι η θέση του στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά επισφαλής, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το ενδεχόμενο «μετακόμισης» της Νάντιας Βαλαβάνη στο Ηράκλειο, από όπου και κατάγεται πέφτει πάνω στον επίσης Ηρακλειώτη Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Μεγάλη μάχη δίνεται από τους υποψηφίους που εκλέγονται στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου και Ιωάννα Γαϊτάνη διεκδικούν μία θέση στο επόμενο κοινοβούλιο.

Εμπλοκή έχει προκύψει και στην Κοζάνη, όπου εκλέγονται η Ραχήλ Μακρή που είχε σαρώσει στις εκλογές του Ιανουαρίου αλλά και η στενή συνεργάτιδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ευγενία Ουζουνίδου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ραχήλ Μακρή καθώς πιο προβεβλημένη και με εκρηκτικό ταμπεραμέντο θα κατηφορίσει προς την Αθήνα, όπου ωστόσο ήδη υπάρχουν προβλήματα λόγω του συνωστισμού των υποψηφίων.

Εκτός Κοινοβουλίου εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθούν οι Θανάσης Πετράκος και Ελένη Ψαρρέα, οι οποίοι αμφότεροι κατεβαίνουν στη Μεσσηνία, πλην όμως στην περιφέρεια αυτή δεν εκλέγονται βουλευτές από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Πέραν τούτων, ο κ. Λαφαζάνης αναζητά εκλόγιμη θέση για τον Αλέκο Αλαβάνο, με την υπερπληθώρα στελεχών στις περιφέρειες της Αθήνας να είναι δεδομένη.

Η τετραεδρική περιφέρεια της Ημαθίας καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την επανεκλογή του Κώστα Λαπαβίτσα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τη Βοιωτία, στην οποία μάλιστα κατεβαίνουν τόσο ο Θανάσης Σκούμας όσο και ο Γιάννης Σταθάς.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact