ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλχημείες για πιο ζωντανό ντιμπέιτ σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Πυρετώδεις διεργασίες στα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων

Τρόπους ώστε να μην επαναληφθεί η «σούπα» του ντιμπέιτ της Τετάρτης αναζητούν τα κομματικά επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας ενόψει της τηλεμαχίας των δύο πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα.

Τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Συγγρού αναγνωρίζουν πως το ασφυκτικό μοντέλο με τους πολλούς δημοσιογράφους και το… rotation στις ερωτήσεις δεν μπορούν να βγάλουν ένα εύπεπτο αποτέλεσμα για το κοινό, ειδικά εφόσον η νέα τηλεμαχία θα είναι μεταξύ μόνο των δύο πρώτων πολιτικών κομμάτων. Ως εκ τούτου στα δύο κομματικά επιτελεία αναζητούν τη φόρμουλα στην οποία θα συμφωνήσουν και με την οποία θα μπορούν να προβληθούν καταλληλότερα οι θέσεις και οι αντιθέσεις των δύο διεκδικητών της εξουσίας.

Οι πρώτες διερευνητικές επαφές που έγιναν στα κανάλια για τηλεμαχία με έναν παρουσιαστή κοινής αποδοχής δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος, καθώς όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θέλουν να έχουν τον εκπρόσωπό τους ως προϋπόθεση για να μεταδώσουν το ντιμπέιτ.

Την ίδια ώρα τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεταξύ τους αναμέτρηση, καθώς σε αντίθεση με το πρώτο ντιμπέιτ, η κόντρα αναμένεται να είναι σκληρή, αφού εκτιμάται ότι στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου, η αναμέτρηση αυτή μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος με την βαρύνουσας σημασίας ψήφο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αφήνουν κατά μέρος την αμυντική στάση που κράτησε στην πρώτη τηλεμαχία, καθώς δεν ήθελαν να θέσουν τον τέως πρωθυπουργό αντιμέτωπο με έξι πολιτικούς αρχηγούς ταυτόχρονα και ετοιμάζονται να περάσουν στην αντεπίθεση. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπεραμυνθεί με συγκεκριμένα νούμερα για μία ακόμη φορά της συμφωνίας και της σκληρής διαπραγμάτευσης, να θέσει σκληρά διλήμματα στο εκλογικό σώμα, κλιμακώνοντας την πόλωση για το παλαιό και το νέο στο πολιτικό σύστημα και τέλος να θέσει τους πολίτες προ του διλήμματος εάν θα ψηφίσουν για να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους τον πολιτικό αρχηγό του κόμματος που ισχυριζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες ότι είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση. Αιχμή του δόρατος της ρητορικής του κ. Τσίπρα θα είναι και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, καθώς εκεί το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σοβαρό και μετρήσιμο.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μεϊμαράκης αναμένεται με το καθιερωμένο γνωστό λαϊκό στιλ του να συνεχίσει τη ρητορική των συνεργασιών και να προτάξει την «καθεστωτική αλαζονεία» που ειπδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατηγορούν καιρό τώρα από τη Συγγρού. Επιπλέον, θα επιχειρήσει να επιφέρει πλήγματα στον Αλέξη Τσίπρα μέσα από τις συνεχείς αναφορές στις επιπτώσεις της «περήφανης διαπραγμάτευσης των επτά μηνών», όπως σημειώνουν με νόημα στη Νέα Δημοκρατία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact