ΕΛΛΑΔΑ

Άμεση απόλυση 1.550 δημοσίων υπαλλήλων – «Πεθαμένη» ανάπτυξη – Έρχονται νέα δεινά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως παραδίδει πολύ «καυτές» πατάτες στην επόμενη διακυβέρνηση της χώρας καθώς κατάφερε με την φορομπηχτική οικονομική της πολιτική να ανοίξει και πάλι την όρεξη των δανειστών και μετά από πολλά χρόνια η Κομισιόν να ζητάει την μείωση του αρθιθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα στη δημοσιότητα δίνεται αύριο η 3η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας της Κομισιόν στην οποία τα τεχνικά κλιμάκια της Επιτροπής εκτιμούν ότι με το «πακέτο Τσίπρα», η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους ενώ καταγράφουν εκτροχιασμό των μεταρρυθμίσεων που αποτελούσαν προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης και ζητείται ως εκ των ουκ άνευ η μείωση των θέσεων εργασίας στο δημόσιο κατά 1.550 άτομα, καθώς η κυβέρνηση ξεπέρασε τα όρια που είχαν τεθεί από τη δανειακή συμφωνία, προσλαμβάνοντας προσωρινούς και μετακλητούς υπαλλήλους!

Συν τοις άλλοις υπάρχει πλάνο για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10.000 την πρώτη διετία και 30.000 στην τετραετία.

Tην ίδια στιγμή έρχονται πολύ άσχημα νέα και από την ΕΛΣΤΑΤ καθώς προκύπτει ότι υπάρχει επιβράδυνση στην ανάπτυξη (ο Θεός να την κάνει ανάπτυξη αυτή που παρουσίασε η χώρα)

Με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, διαμορφώθηκε στο 1,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2019 επίδοση που αποτελεί, την χειρότερη από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνοντας το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν για το 1ο τρίμηνο του 2019 και με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2019, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2018, ενώ σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο 2018 παρουσίασε αύξηση κατά 1,3%.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 1ο τρίμηνο 2019 παρουσίασε αύξηση κατά 0,9% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο 2018.

Λόγω της ισχνής ανάπτυξης προετοιμάζεται νέο πακετο σκληρών μέτρων σε όλα τα επίπεδα και προκειμένου να μην υποστεί η ΝΔ συστημική ζημιά θα υπάρξει ένας β’ γύρος εκλογών με απλή αναλογική για να μπει και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα επόμενο κυβερνητικό σχήμα όπου πρακτικά θα έχουν μπει… άπαντες για να επωμισθεί κι αυτός το πολιτικό κόστος.

Φυσικά ο στόχος θα είναι να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης αντιπολίτευσης και είναι κάτι το οποίο το θέλουν οι δανειστές.

Τώρα σε ότι αφορά την έκθεση για τον δημόσιο τομέα και σύμφωνα με το mononews.gr καταγράφει τα ακόλουθα:

Δεν έχει γίνει σεβαστό το όριο για τις νέες προσλήψεις σε συνάρτηση με τις αποχωρήσεις και λόγω αυξημένων προσλήψεων προσωρινά απασχολούμενων, καταγράφει ότι πλεονάζουν 1.550 άτομα. Στο πλαίσιο αυτό ζητεί να μειωθεί το προσωπικό στο δημόσιο τομέα κατά 1.550 άτομα εντός του 2019.

Πρόσφατες μισθολογικές ρυθμίσεις δημιουργούν κινδύνους στο ενιαίο μισθολόγιο που αυξάνουν τη μισθολογική δαπάνη και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Διαπιστώνονται καθυστερήσεις και προβλήματα στην εφαρμογή της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Η πρόοδος ως προς την αντιστοίχιση των θέσεων εργασίας με την περιγραφή καθηκόντων ανά θέση είναι εξαιρετικά περιορισμένη

Δεν μπορεί να καταγραφεί συγκεκριμένη πρόοδος και αποτελέσματα σε σχέση με τον συντονισμό της διαχείριση της καταπολέμηση της διαφθοράς.

Τα ηλεκτρονικά οργανογράμματα των οργανισμών και υπουργείων έχουν μεν προχωρήσει, αλλά βρίσκονται ακριβώς στη μέση και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους ως το τέλος του έτους.

Το πλάνο εργασίας για διϋπουργική συνεργασία έχει σταματήσει.

Αναμένεται έγκαιρη ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής μετάβασης στον τομέα της δικαιοσύνης.

Ανησυχία για τα μέτρα Τσίπρα
Παράλληλα η έκθεση αναφέρει πως τα μέτρα της 15ης Μαΐου «θέτουν σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2019 και μετά», αλλά οι συντάκτες της έκθεσης παραπέμπουν στην έκθεση του φθινοπώρου για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους της απόκλισης.

Προσθέτουν δε ότι «η ποιότητα των δημοσιονομικών μέτρων που υιοθετήθηκαν στις 15 Μαΐου είναι πηγή ανησυχίας σε σχέση με τον στόχο να γίνουν τα δημόσια οικονομικά πιο φιλικά προς την ανάπτυξη και την αύξηση των κοινωνικών δαπανών προς τις ομάδες του πληθυσμού που είναι πιο κοντά στο όριο της φτώχειας”.

Τους κοινοτικούς τους ενόχλησε ιδιαίτερα η 13η σύνταξη και επαναφορά των συντάξεων χηρείας, καθώς στην έκθεση αναφέρουν ότι «θα αυξήσουν τη δημόσια δαπάνη για συντάξεις που είναι ήδη η υψηλότερη ως προς το ΑΕΠ στην ΕΕ».

Ακόμη αναφέρουν ότι «τα μέτρα για το ΦΠΑ και τις συντάξεις είναι προσανατολισμένα στην κατανάλωση και θα εξανεμίσουν σημαντικό δημοσιονομικό χώρο ο οποίος προβλεπόταν στην νομοθεσία του 2017 για ωφέλιμες προς την ανάπτυξη μειώσεις σε φόρους επί της εργασίας και εταιρικούς φόρους».

Πολύ φοβόμαστε ότι από την επόμενη κυβέρνηση θα ακούσουμε το γνωστό τροπάριο της… καμμένης γης «παραλάβαμε από τους προηγούμενους»

Αυτή η… ανάκαμψη θα καθυστερήσει πάρα πολύ… και πολύ φοβόμαστε ότι πολλοί από τους Έλληνες δεν θα προλάβουν να την ζήσουν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact