ΚΥΠΡΟΣ

Αμετανόητος ο μανιακός δολοφόνος: Ζήτησε την προστασία των παιδιών του

Την ώρα που η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις συνεχείς αποκαλύψεις για τη δράση του 35χρονου serial killer «Ορέστη» ο ίδιος σύμφωνα με το reporter.com.cy παραμένει απαθής, όπως αναφέρει ο ψυχίατρος που τον εξέτασε. «Είναι εντελώς απαθής.

∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα», δήλωσε χαραρακτηριστικά.

Από την πλευρά το αστυνομικός που εξέτασε τον κατά συρροή δολοφόνο περιέγραψε ότι «με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις».

Σύμφωνα με τον Πολίτη της Κύπρου, αναφορικά με την ομολογία του για τους επτά φόνους είπε στoυς ανακριτές ότι «βαρέθηκα, θέλω να πάω φυλακή». Παράλληλα ο Φιλελεύθερος αναφέρει ότι ο «Ορέστης» ζήτησε από τους ανακριτές, να μην θυματοποιηθούν τα παιδιά του, ηλικίας έξι και επτά ετών, που είναι υπό την εποπτεία του Γραφείου Ευημερίας, μετά τη σύλληψη του.

Σενάρια παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης για τον serial killer

Τον τελευταίο καιρό, εν μέσω των σοκαριστικών αποκαλύψεων για τη δράση του serial killer στην Κύπρο, πληθαίνουν οι φωνές που καλούν αλλά και τα σενάρια που θέλουν τον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας, Ιωνά Νικολάου, να παραιτείται, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις όποιες κωλυσιεργίες της Αστυνομίας. Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του, τις οποίες πρόκειται να γνωστοποιήσει επίσημα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την Πέμπτη.

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις με τις οποίες τις τελευταίες ημέρες με καλούν σε παραίτηση, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς από μέρους της Αστυνομίας των καταγγελιών για τα δηλωθέντα ως ελλείποντα πρόσωπα, θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών. Οι ανακρίσεις και διερεύνηση καταγγελιών υπάγονται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα στις ανακριτικές αρχές που είναι η Αστυνομία, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact