ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώνει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας ο Μητσοτάκης

Με SMS θα ενημερώνουν οι πολίτες πού πηγαίνουν

Σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη – εντός της ημέρας κατά πάσα πιθανότητα – θα ανακοινωθεί η ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς δεν εισακούστηκαν ποτέ οι παραινέσεις των αρμοδίων φορέων για να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την απαγόρευση μετακινήσεων θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με διάγγελμά του σήμερα στις 18:00.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης από τις πρωινές κιόλας ώρες, καθώς μελετώνται ήδη διαφορετικές εκδοχές και επιτελικά σχέδια, με τα σώματα ασφαλείας να βρίσκονται στην άλλη άκρη της γραμμής των κυβερνητικών τηλεφώνων.

Οδηγίες λαμβάνει και η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λεπτά και ενώ οι εικόνες μαζικών «εξορμήσεων» συνεχίστηκαν και σήμερα, παρά τις διαρκείς εκκλήσεις των υγειονομικών αρχών. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι θα χρησιμοποιηθεί ευρύτατα η τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας για να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πολίτες θα δηλώνουν με SMS σε συγκεκριμένο αριθμό το πού θα κατευθύνονται. Το σύστημα θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες επιλογές – εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.α. – τις οποίες θα επιλέγει ο πολίτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός θα είναι ο 13030 στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει το όνομά του και τον σκοπό μετακίνησης. Το σύστημα, το οποίο έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα δίνει στον αιτούμενο έναν κωδικό βάσει του οποίου θα κινείται.

Όσον αφορά τους ταξιδιώτες που θα φτάσουν στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες από το εξωτερικό υπάρχουν σκέψεις για να τους βάζουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Ήδη η διακοπή της κυκλοφορίας στη Βάρκιζα, το Καβούρι, αλλά και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη στενεύει κι άλλο τον κλοιό των μέτρων, με το Μέγαρο Μαξίμου να μετρά αντίστροφα για να πατήσει το κουμπί του lockdown σε κάθε μορφή κυκλοφορίας. Από το μετρο δεν φαίνεται να εξαιρούνται ούτε τα αεροδρόμια, καθώς η άφιξη Ελλήνων του εξωτερικού συνοδεύθηκε σε πολλές περιπτώσεις από την παρουσία του κορονοϊού στις αποσκευές τους.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact