ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώνονται άμεσα: Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για την Όμικρον ώστε να αποφευχθεί το lockdown

Η διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον φέρνει τρομάζει τους ειδικούς σε όλο τον κόσμο με τις χώρες της Ευρώπης να παίρνουν περιοριστικά μέτρα ενόψει και τον εορτών.

Στην Ελλάδα εξετάζεται η αλλαγή στο καθεστώς λειτουργίας για καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστά τα σχολεία μετά τις γιορτές.

Όπως έγινε γνωστό χθες από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτοχρονιά 2022 αναμένεται να ανακοινωθούν και να εφαρμοσθούν κάποια νέα μέτρα που θα αφορούν εμβολιασμένους και θα σχετίζονται κυρίως με την αύξηση του testing. Υπό εξέταση είναι εάν θα πρέπει να κάνουν rapid test και οι εμβολιασμένοι πριν μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης κατά τη διάρκεια των εορτών. Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να μπουν έτσι και αλλιώς σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Νέα μέτρα πάντως δεν απέκλεισε ούτε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης σε πρόσφατες δηλώσεις του. Μπορεί ο κ. Πλεύρης να επεσήμανε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, όμως πολλοί από τους νέους περιορισμούς που αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή με το νέο χρόνο αλλά και πριν, θα επηρεάζουν και τους εμβολιασμένους.

Έρχονται νέα μέτρα στην εστίαση μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με πληροφορίες για την εστίαση εξετάζεται:

  • Αυστηροποίηση των μέτρων ελέγχου σε όλα τα νυχτερινά καταστήματα εστίασης, μπαρ εστιατόρια αλλά και κέντρα διασκέδασης. Μετα ισχύοντα μέτρα, οι εμβολιασμένοι μπορούν να εισέρχονται κανονικά στα κέντρα διασκέδασης και στα μπαρ, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στην πληρότητα.
  • Η κυβέρνηση μελετά τον περιορισμό του ποσοστού πληρότητας στα νυχτερινά κέντρα αλλά και στα καταστήματα εστίασης.
  • Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι να απαγορευθούν και οι όρθιοι σε μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Πλέον υπάρχουν επιστήμονες που εισηγούνται ακόμη και mini lockdown στην κυβέρνηση μετά τις γιορτές εάν εξαπλωθεί ραγδαία η Μετάλλαξη Όμικρον. Κάτι που όμως αποκλείει σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, αυτήν την εβδομάδα συνεδριάζει η ολομέλεια της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έπειτα από 15 ημέρες και στις τάξεις της υπάρχουν κάποιοι που ζητούν τη λήψη πιο δραστικών μέτρων, πέρα από τα αυξημένα τεστ και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Τα σενάρια που εξετάζει η επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είναι η αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, αλλά και η επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές – κάτι που κατηγορηματικά έχει αποκλείσει κατά το παρελθόν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact