ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση των αποστράτων της ΕΑΑΣ για τις ένοπλη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζαν

Οι εν εξελίξει ευρισκόμενες συγκρούσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σε συνδυασμό με την πληθώρα πληροφοριών που κοινοποιούνται στα διεθνή ΜΜΕ για την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις υπέρ των Αζέρων, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στην παγκόσμια κοινότητα και στους Έλληνες. Η τουρκική εμπλοκή επιδεικνύει για άλλη μια φορά έναν πρωτόγνωρο παρεμβατισμό και επιδίωξη λύσεων δια των όπλων.

Οι Αρμένιοι, είναι ένας λαός, όπως ο ελληνικός, που έχει υποστεί τα πάνδεινα από την επιθετική στάση της Τουρκίας και έχει πέσει θύμα μιας γενοκτονικής επιχείρησης θηριωδών διαστάσεων από τις ορδές του Αμπντούλ Χαμίτ Α΄, αρχικά, και του Κεμάλ στη συνέχεια.

Τώρα, το Αζερμπαϊτζάν δείχνει να βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική που θέλει να χαράξει η Άγκυρα στην ευρύτερη περιοχή και προβαίνει σε αγριότητες και επιθετικές ενέργειες στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο βαθμός της συνεργασίας και της ταύτισης γεωπολιτικών στόχων Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν φάνηκε πρόσφατα και στις ιταμές προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος, που ξεστόμισε ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ προς τον Έλληνα πρεσβευτή στο Μπακού κ. Νικόλαο Πιπερίγκο.

Η Ε.Α.Α.Σ., αναγνωρίζει τα αισθήματα φιλίας που υπάρχουν και συνεχίζουν να καλλιεργούνται μεταξύ του ελληνικού και του αρμενικού λαού, σέβεται την ακμάζουσα αρμενική κοινότητα στη χώρα μας και στρέφει τη σκέψη της στους δεκάδες Αρμενίους αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους εκφράζει την αλληλεγγύη του Δ.Σ. και των μελών της προς τους δοκιμαζόμενους φίλους της πατρίδας μας και καλεί τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει ώστε να παύσει η αζεροτουρκική επιθετικότητα στην περιοχή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, Πρόεδρος

Σχης (ΑΣ) ε.α. Χρήστος Χρηστίδης, Διευθύνων Σύμβουλος

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact