ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση – βόμβα της Κίνας κατά των ΗΠΑ

Προαναγγελία και νομικών ενεργειών!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διορθώσουν αμέσως τις λάθος πρακτικές τους και να σταματήσουν να πολιτικοποιούν οικονομικά και εμπορικά ζητήματα, δήλωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Η αμερικανική πλευρά θα πρέπει να παρέχει ένα δίκαιο, σταθερό και αμερόληπτο περιβάλλον αγοράς για εταιρείες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών, ώστε να δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Shu Jueting.

Ο Σου έκανε τις παρατηρήσεις ως απάντηση σε μια πρόσφατη κίνηση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ για την προσθήκη δύο κινεζικών εταιρειών τηλεπικοινωνιών, της China Telecom (Americas) Corp. και της China Mobile International USA Inc, στη λεγόμενη «Λίστα του Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Επικοινωνιών που Αποτελούν απειλή για την Εθνική Ασφάλεια».

Η κίνηση αυτή είναι άλλη μια αποβολή των κινεζικών εταιρειών από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πρόσφατη αδικαιολόγητη ανάκληση της άδειας σε ορισμένες κινεζικές εταιρείες για να μην παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Shu.

Η αμερικανική πλευρά γενίκευσε την έννοια της «εθνικής ασφάλειας», την περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά για προϊόντα και υπηρεσίες και έκανε κατάχρηση της κρατικής εξουσίας για να επιβάλει κυρώσεις και καταστολές σε επιχειρήσεις, είπε ο Shu.

Η κίνηση παραβίασε τις βασικές αρχές της αγοράς και τους διεθνώς αναγνωρισμένους οικονομικούς και εμπορικούς κανόνες, έβλαψε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών και καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών των ΗΠΑ, σημείωσε ο Shu.

Η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών, είπε ο Σου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact