ΕΛΛΑΔΑ

«Ανακύκλωση του ιού»: Το ολέθριο σφάλμα που μας κρατάει δέσμιους του Covid

Τα πράγματα με τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι αρκετά ξεκάθαρα: το τρίτο, πια, κύμα του covid συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας και μας βάζει πάρα πολύ δύσκολα, παρά το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί.

Το lockdown συνεχίζεται… αμείωτο και τα νούμερα (τα οποία είχαν πέσει πριν δυο εβδομάδες περίπου) σε διασωληνωμένους, κυρίως, αλλά και θανάτους πήραν εκ νέου την ανιούσα.

Ήδη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως χθες από τον Νίκο Χαρδαλιά, η αυστηρή καραντίνα παρατείνεται κατά μία εβδομάδα, ενώ πηγαίνει ακόμα πιο «πίσω» το άνοιγμα των καταστημάτων.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω είναι γνωστά. Το πραγματικά ανησυχητικό είναι αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις: όπως ίσως διαβάσατε τις τελευταίες μέρες γίνονται συνεχή ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία, με την Αττική να έχει μέσα σε μία μόλις ημέρα 220!

Αυτοί οι ρυθμοί φέρνουν- και είναι λογικό- το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα όριά του, κάτι που οδήγησε στο να δίνονται πλέον εξιτήρια και τα Σαββατοκύριακα. Το άκρως επικίνδυνο, όμως, είναι πως δίνονται εκτάκτως εξιτήρια σε ασθενείς που δεν έχουν αναρρώσει 100% και υπό νορμάλ συνθήκες θα έμεναν μέσα περισσότερες μέρες.

Προκειμένου να… αδειάσει χώρος, λοιπόν, επιστρέφουν στην κοινωνία άτομα που ενδεχομένως να κουβαλούν ακόμα ιικό φορτίο και που μπορούν κάλλιστα να κολλήσουν κι άλλους συμπολίτες τους.

Έτσι, έχουμε μια συνεχή ανακύκλωση του covid, με αποτέλεσμα οι καθημερινές μολύνσεις να μένουν σε υψηλό επίπεδο και να… κυνηγάμε την ουρά μας.

Ας ελπίσουμε ότι λίαν συντόμως η κατάσταση θα ανατραπεί λόγω του μαζικού εμβολιασμού και θ’ απαλλαγούμε, επιτέλους, από τον εφιάλτη μια και καλή.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact