ΚΟΣΜΟΣ

Ανάλυση Sky News: Για ποιο λόγο η επίσκεψη του Μπάιντεν κάνει τα πράγματα χειρότερα στη Μ. Ανατολή

Το βρετανικό δίκτυο Sky News επιχειρεί να σκιαγραφήσει τις επιπτώσεις που θα έχει στο πεδίο των μαχών η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στο Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Alex Rossi, ανταποκριτής ο οποίος βρίσκεται στη Βηρυττό επισημαίνει ότι η αντίθεση με το έντονα χορογραφημένο ταξίδι του Μπάιντεν για να σφίξει το χέρι και να σταθεί αλληλέγγυος με τον βασικό σύμμαχο Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, δεν θα μπορούσε να είναι πιο έντονη.

Στους δρόμους που οδηγούσαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό, η οποία είχε κλείσει πίσω από σειρές συρματοπλεγμάτων, οι διαδηλωτές ξεχείλιζαν από οργή. Κρατώντας σημαίες και πέτρες -που εκσφενδονίστηκαν στην πρεσβεία- προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο, αλλά απωθήθηκαν από ομοβροντίες δακρυγόνων και σφαίρες από καουτσούκ.

Η μαχητική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ είχε καλέσει σε μια ημέρα «πρωτοφανούς οργής» μετά τη βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες νεκρούς. Το πρόσωπό του καλυμμένο από ένα καφιγιέ – ένα αραβικό μαντήλι – ο Wissam είπε στο Sky News ότι είχε έρθει για να υποστηρίξει τον λαό της Γάζας και να κάνει τον κόσμο να καταλάβει τι συμβαίνει εκεί.

«Εξαιτίας των σφαγών που διεξάγονται από τους σιωνιστές εχθρούς με την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε. «Οι διαδηλώσεις μπορεί να κλιμακωθούν εξαιτίας των σφαγών που πραγματοποιεί το Ισραήλ, η τελευταία εκ των οποίων είναι ο βομβαρδισμός παιδιών και γυναικών στο νοσοκομείο Maamadani», σημείωσε.

«Η υποστήριξη της Αμερικής προς το Ισραήλ είναι ξεκάθαρη μετά την υιοθέτηση από τον Τζο Μπάιντεν του ισραηλινού σεναρίου ότι η Χαμάς ήταν αυτή που βομβάρδισε το νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Και είναι ένα ρεφρέν που είναι σχεδόν καθολικό στον αραβικό και ισλαμικό κόσμο επισημαίνει το Sky News.

Υπάρχει δυσπιστία για τις ισραηλινές εξηγήσεις – κανείς δεν δέχεται ότι το μακελειό στο νοσοκομείο ήταν κάτι άλλο από μια αεροπορική επιδρομή των IDF. Και όσο περισσότερο συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της Γάζας, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα αυτή η οργισμένη αντίδραση να κλιμακωθεί σε κάτι πολύ χειρότερο.

Στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να υποστηρίξουν τον παλαιστινιακό αγώνα και να εκτονώσουν την οργή τους κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Οι διαμαρτυρίες στην Αίγυπτο ήταν εξίσου έντονες, οι άνθρωποι που διαδήλωναν καλούσαν τον κόσμο να ανοίξει τα μάτια του σε αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι ισραηλινή τρομοκρατία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact