ΚΟΣΜΟΣ

Ανάρτηση γιατρού στο Facebook συγκινεί χιλιάδες Γερμανούς: Περιγράφει το δράμα των προσφύγων που βλέπει από κοντά [εικόνες]

Τον τελευταίο μήνα ο Ράφαελ Λίντεμαν φροντίζει πρόσφυγες που φτάνουν στη Γερμανία, σε ένα κέντρο υποδοχής. Ο γιατρός από το Μάιντς αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο τις σοκαριστικές σκηνές που αντικρίζει. Και συγκίνησε τους συμπατριώτες του.

Η ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία περιγράφει τα όσα βλέπει από κοντά στο προσφυγικό κέντρο, έχει αναδημοσιευθεί περισσότερες από 284.000 φορές από την Πέμπτη. Ο Λίντεμαν γράφει το πώς τα όσα ζει τον έπεισαν ότι η Γερμανία ορθώς θέλει να κρατήσει ανοιχτά τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και δηλώνει ότι η πολιτική αντιπαράθεση για αυτή την επιλογή της Ανγκελα Μέρκελ ήταν ο λόγος που αποφάσισε να μοιραστεί τις εμπειρίες του.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι αδύνατο να κοιτάξεις με ”αφελή, ροζ γυαλιά” τα πόδια με κρυοπαγήματα, που έχουν περπατήσει περισσότερα από 500 χλμ., με διαλυμένα παπούτσια και βρεγμένες κάλτσες, μέσα στον χειμώνα».

«Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν εδώ σε μία απόλυτα άθλια κατάσταση. Κάποιοι μπορεί να εκπλαγούν αν μάθουν ότι δεν πρόκειται στο 90% τους για υγιείς νέους άνδρες. Βλέπω 300-500 πρόσφυγες σε κάθε βάρδια και τουλάχιστον το 40% είναι παιδιά. Υπάρχουν οικογένειες, ηλικιωμένοι άνθρωποι και, ναι, υπάρχουν και νέοι. Γιατί όχι; Το μόνο κοινό που έχουν είναι πως όλοι τους είναι εξαντλημένοι. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο πόνο και απελπισία», γράφει ακόμη ο Λίντεμαν.

Σε κάποιο σημείο της μακροσκελούς ανάρτησής του, περιγράφει το πώς φρόντισε μία γυναίκα που έφτασε στο προσφυγικό κέντρο με σοβαρά εγκαύματα και στα δύο της πόδια. «Δεν ξέρω καν πώς τα κατάφερε. Μας πήρε μισή ώρα απλά για να βγάλουμε τους βρώμικους επιδέσμους από τις κακοφορμισμένες πληγές της. Αλλά δεν παραπονέθηκε ούτε μία φορά. Αυτή η γυναίκα ακτινοβολούσε ευγνωμοσύνη γιατί επιτέλους ήταν ασφαλής και κάποιος επιτέλους την φρόντιζε», αναφέρει.

Η ανάρτηση του Λίντεμαν έρχεται σε μία περίοδο που αλλάζει η δημόσια γνώμη για την προσφυγική πολιτική της Μέρκελ. Τον Αύγουστο, όταν η Καγκελάριος είχε πει «Μπορούμε να το κάνουμε», η πλειοψηφία των Γερμανών αισθανόταν υπερηφάνεια γιατί είχαν μία ηγέτιδα αποφασισμένη να κάνει το ηθικά σωστό. Ομως, η ροή των μεταναστών και οι μαζικές επιθέσεις σε γυναίκες, στην Κολονία, άλλαξαν την κατάσταση. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, περίπου το 40% των Γερμανών επιθυμούν την παραίτηση της Μέρκελ, εξαιτίας της προσφυγικής πολιτικής της.

Ο Λίντεμαν είναι από εκείνους που διαφωνούν. Δηλώνει ότι όταν άκουσε τη δήλωση του Αυγούστου, για πρώτη φορά ένιωσε σεβασμό και θαυμασμό για την Καγκελάριο. Κλείνοντας, ο γιατρός κάνει έκκληση για αλληλεγγύη. «Ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει. Τώρα. Και μπορούμε να το εμποδίσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε», καταλήγει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact