ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών

Αποδίδοντας την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την συμπαράσταση στην επίλυση του Κυπριακού ξεκίνησε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης τονίζοντας ότι «θεώρησα υποχρέωσή μου την άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Από τη μία απεσύρθη το Μπαρμπαρός και από την άλλη δεν ανανεώθηκε η παραβίαση της κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αφού αποκαταστάθηκαν οι παραβιάσεις» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Αποτελεί κοινή θέση και των δύο κυβερνήσεων πως κοινός στόχος πρέπει να είναι η επιδίωξη κοινής λύσης. Όχι όμως όποιας λύσης. Θα πρέπει να διασφαλίζει τη μια και μόνη ιθαγένεια, μία προσωπικότητα, να σέβεται τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως αν είναι Τουρκοκύπριοι ή Ελληνοκύπριοι» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί πρέπει να τερματιστεί μέσα στα πλαίσια που έχουν συναποφασιστεί. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον αγώνα της Ελλάδας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση και την προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη μονολιθική στάση της λιτότητας» σημείωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Σε ότι αφορά τα θέματα περιφερειακής συνεργασίας, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες ανάπτυξης συνεργασίας δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας αφού άλλωστε επιθυμούμε συνθήκες ειρήνης με τις χώρες του αραβικού κόλπου αλλά και με την Τουρκία εφόσον συμβάλλει και η ίδια.

«Έχουμε απλωμένο το χέρι για συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας στην Τουρκία ώστε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προς όφελος των λαών» είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την Τουρκία: «Αν επαναληφθούν φαινόμενα όπως του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών και εκβιασμού».

Αναφερόμενος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε και για αυτό έχω ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τις πολιτικές λιτότητας, ώστε να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα να περάσουν στην ανάπτυξη πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact