ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών

Αποδίδοντας την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για την συμπαράσταση στην επίλυση του Κυπριακού ξεκίνησε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης τονίζοντας ότι «θεώρησα υποχρέωσή μου την άμεση ενημέρωση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Από τη μία απεσύρθη το Μπαρμπαρός και από την άλλη δεν ανανεώθηκε η παραβίαση της κυριαρχίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αφού αποκαταστάθηκαν οι παραβιάσεις» σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Αποτελεί κοινή θέση και των δύο κυβερνήσεων πως κοινός στόχος πρέπει να είναι η επιδίωξη κοινής λύσης. Όχι όμως όποιας λύσης. Θα πρέπει να διασφαλίζει τη μια και μόνη ιθαγένεια, μία προσωπικότητα, να σέβεται τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως αν είναι Τουρκοκύπριοι ή Ελληνοκύπριοι» πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί πρέπει να τερματιστεί μέσα στα πλαίσια που έχουν συναποφασιστεί. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον αγώνα της Ελλάδας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση και την προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη μονολιθική στάση της λιτότητας» σημείωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Σε ότι αφορά τα θέματα περιφερειακής συνεργασίας, υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες ανάπτυξης συνεργασίας δεν στρέφεται εναντίον καμίας άλλης χώρας αφού άλλωστε επιθυμούμε συνθήκες ειρήνης με τις χώρες του αραβικού κόλπου αλλά και με την Τουρκία εφόσον συμβάλλει και η ίδια.

«Έχουμε απλωμένο το χέρι για συνθήκες ειρήνης και συνεργασίας στην Τουρκία ώστε να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη προς όφελος των λαών» είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την Τουρκία: «Αν επαναληφθούν φαινόμενα όπως του περασμένου Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος σε συνθήκες απειλών και εκβιασμού».

Αναφερόμενος στις ελληνικές διαπραγματεύσεις στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε και για αυτό έχω ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό».

Η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από τις πολιτικές λιτότητας, ώστε να βοηθήσει τις χώρες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα να περάσουν στην ανάπτυξη πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact