ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναστασιάδης: Δεν υπάρχει σχέδιο Β εκτός από το μνημόνιο


Το επιχείρημα του προέδρου της Κύπρου για να εγκριθεί  το μνημονιακό νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είναι βέβαιος ότι τα μέτρα που θα συνοδεύουν το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, θα πείσουν τα κόμματα να ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και να καθησυχάσουν όσους ανησυχούν για τη προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες των κομμάτων, αλλά και της κοινωνίας.

Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε σήμερα σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον υφυπουργό παρά τω Προέδρω, τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, και τον Πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τα μέτρα προστασίας των ευάλωτων ομάδων, τα οποία θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα υιοθετηθούν στις 20 Αυγούστου.

Στην ουσία η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από τα πολιτικά κόμματα, προχωρεί στην υιοθέτηση και προώθηση των όσων είχαν εξαγγελθεί στις 30 Ιουλίου.
Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως δεν υπάρχει σχέδιο Β’ σε περίπτωση απόρριψης του νομοσχεδίου το οποίο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση για εκταμίευση της 6ης δόση του δανείου από τη τρόικα.

«Θέλω να πιστεύω», κατέληξε, «ότι η υπευθυνότητα που διακρίνει τις πολιτικές δυνάμεις θα αποτρέψει τα σχέδια Β’ διότι είμαι βέβαιος ότι και η υπευθυνότητα όλων και ο πατριωτισμός του συνόλου – συνεκτιμώντας ιδιαίτερα τις θυσίες που μέχρι σήμερα έχει υποστεί ο κυπριακός λαός, αλλά και μη παραγνωρίζοντας την υπευθυνότητα των πολιτικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των όσων μέχρι σήμερα μνημονιακών υποχρεώσεων είχαμε να υλοποιήσουμε και να αντιμετωπίσουμε – θα επιτρέψει έτσι ώστε να μην χρειάζονται δεύτερα ή τρίτα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων που ενδεχόμενα θα μας θέσουν εκτός των μέχρι σήμερα σχεδιασμών, που ήταν απόλυτα επιτυχείς, ως αποτέλεσμα και της υπευθυνότητας των πολιτικών δυνάμεων και των θυσιών του κυπριακού λαού».    
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact