ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχίλα: Σοροί Ρώσων στρατιωτών σχηματίζουν το γράμμα «Ζ»

Μια σοκαριστική φωτογραφία δημοσιεύει το Associated Press που δείχνει τις σορούς στρατιωτών να σχηματίζουν το γράμμα «Ζ» κοντά στο Χάρκοβο, στην Ουκρανία.

Η φωτογραφία ελήφθη στις 2 Μαϊου και αναρτήθηκε στις 3 Μαϊου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο με την εξής λεζάντα: «Τα σώματα αγνώστων ανδρών, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες, τοποθετημένα ώστε να σχηματίζουν το γράμμα Ζ, σύμβολο της ρωσικής εισβολής, βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα από τις ουκρανικές δυνάμεις στα περίχωρα του Χάρκοβο, στην Ουκρανία, τη Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022.

Τα προάστια του Χάρκοβο έχουν την αίσθηση ενός υπαίθριου νεκροτομείου, όπου οι νεκροί κείτονται στα αζήτητα και ανεξήγητα, μερικές φορές για εβδομάδες, καθώς οι ουκρανικές και οι ρωσικές δυνάμεις μάχονται για τον έλεγχο των περιοχών αυτών».

Η Ουκρανία απώθησε τον στρατό του Πούτιν από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της, το Χάρκοβο, σε μια επιτυχημένη αντεπίθεση, καθώς πτώματα Ρώσων στρατιωτών βρέθηκαν τοποθετημένα σε ένα φρικτό σχέδιο Ζ – το σύμβολο της εισβολής της – σε ένα χωριό που ανακαταλήφθηκε.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες εισέβαλαν ανατολικά έξω από το Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, τη Δευτέρα και κατάφεραν να ανακαταλάβουν την πόλη Staryi Saltiv περίπου 30 μίλια μακριά, σύμφωνα με ενημέρωση των υπηρεσιών πληροφοριών του Πενταγώνου.

Δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να βγουν από το Χάρκοβο πίσω από τα προελαύνοντα στρατεύματα

περιέγραψαν την κοντινή ύπαιθρο ως «υπαίθριο νεκροταφείο», με τους δρόμους και τα χωράφια γεμάτα πτώματα. Ένα από τα πιο αποτρόπαια σκηνικά ήταν η ανακάλυψη πτωμάτων που εικάζεται ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες, τοποθετημένα σε σχήμα «Ζ».

Τα πτώματα πολιτών βρέθηκαν επίσης μέσα σε διαμερίσματα και καμένα οχήματα σε κοντινή απόσταση.

Το γράμμα Ζ, σύμβολο της ρωσικής εισβολής

Το γράμμα Ζ, ένα φαινομενικά απλό γράμμα του αλφάβητου, έχει γίνει σύμβολο της ρωσικής εισβολής. Πριν λίγο καιρό, η Daily Mail το είχε περιγράψει ως «η σβάστικα της Ρωσίας». Αναλυτές και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εντόπισαν για πρώτη φορά το γράμμα Ζ ζωγραφισμένο με το χέρι σε ρωσικά τανκς και στρατιωτικά φορτηγά που συγκεντρώθηκαν στα ουκρανικά σύνορα στις 19 Φεβρουαρίου, οδηγώντας σε εκτεταμένες εικασίες μεταξύ των δυτικών ειδικών σχετικά με τι σημασία του.

Από εκεί και πέρα έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από τη Ρωσία ενώ το έχουν χρησιμοποιήσει ακόμη και Ρώσοι αθλητές θέλοντας να δείξουν την υποστήριξή τους στον αποτρόπαιο πόλεμο που διεξάγει η χώρα τους κατά της Ουκρανίας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact