ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στο θρίλερ της Λέρου: Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε βιασμό

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τη 14χρονη αναφέρει ότι «δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στην απολογία τους, οι γονείς είχαν παραδεχτεί πως είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους και βάσει αυτής κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

Την έκθεση υπογράφει ο ιατροδικαστής της Ρόδου και, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά το 14χρονο κορίτσι, τον 24χρονο αδερφό της που αντιμετωπίζει νοητική υστέρηση και τον 10χρονο, αδερφό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση της 14χρονης, ο ιατροδικαστής αναφέρει πως «δεν διαπιστώνονται πρόσφατες κακώσεις, ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οιοδήποτε σημείο του σώματος».

Εν συνεχεία, φέρεται να αναφέρει: «Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Ο παρθενικός υμένας ελέγχεται ακέραιος. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οποιοδήποτε χρόνο».

Όσον αφορά τον 24χρονο, ο ιατροδικαστής δεν διαπιστώνει πρόσφατες κακώσεις ούτε σημάδια παλαιότερων. «Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης», αναφέρει.

Τέλος, όσον αφορά τον 10χρονο γιο της οικογένειας ο ιατροδικαστής, τονίζει: «Από την αντικειμενική εξέταση του αγοριού δεν διαπιστώνονται άλλες πρόσφατες κακώσεις ούτε σημεία υποδηλωτικά παλαιοτέρων σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος.Τα αντανακλαστικά της περιοχής του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτύλου ελέγχονται φυσιολογικά. Συμπερασματικά δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

«Στα παιδιά οι κακώσεις επουλώνονται πολύ γρήγορα»

Σε κάθε περίπτωση, το ότι ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη κακοποίησης δεν σημαίνει πως τα παιδιά δεν είχαν ζήσει τον εφιάλτη παλιότερα.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, του τηλεοπτικού σταθμού Star, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Χαρακτηριστικά, είπε πως ήταν αναμενόμενο παλαιότερες κακώσεις να μην είναι εμφανείς γιατί στα παιδιά επουλώνονται πολύ γρήγορα. Ακόμα, ξεκαθάρισε πως ακόμα και για τον παρθενικό υμένα, υπάρχουν παραλλαγές στην ελαστικότητα του και «κάποιοι μπορεί να παραμείνουν ακέραιοι μετά από μια σεξουαλική πράξη».

Ο πατέρας των παιδιών μεταφέρεται το βράδυ στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης και η μάνα στις γυναικείες φυλακές της Θήβας.

Πηγή: altsantiri.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact