ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί αγώνες

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της οικοδέσποινας Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Η απόφαση πάρθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν για το θέμα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπαικής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Τις τελευταίες ημέρες, όλο και περισσότερες χώρες ζητούσαν επιτακτικά την αναβολή των Αγώνων ασκώντας πίεση στη ΔΟΕ, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, ο Καναδάς, και η Πολωνία.

Αναβολή αγώνων στο παρελθόν

Οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν αναβληθεί ξανά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1916 όταν γινόταν ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, ενώ υπήρξε αναβολή και την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Μάλιστα, τότε την περίοδο 1940-1944 είχαν αναβληθεί πέρα από τους καλοκαιρινούς και οι χειμερινοί αγώνες.

Επίσης, το 2016 μπορεί να πραγματοποιήθηκαν στην Βραζιλία, αλλά τότε οι επιστήμονες άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για ματαίωση, εξαιτίας του ιού Ζίκα.

Μία δύσκολη απόφαση

Στους Ολυμπιακούς αγώνες πάντα υπάρχει μεγάλη προβολή και συμμετοχή ανθρώπων, από τους διοργανωτές, μέχρι και τους θεατές. Επιπλέον, πάνω από 11.000 αθλητές από 206 διαφορετικές χώρες αγωνίζονται σε 339 αθλήματα.

Ακόμη, πολλά λεφτά δαπανώνται για την διεξαγωγή με χιλιάδες εργάτες να λαμβάνουν μέρος στην ανέγερση των εγκαταστάσεων. Η απόφαση λοιπόν για την μη διεξαγωγή των φετινών αγώνων ήταν δύσκολη, ειδικά από την στιγμή, που χιλιάδες εισιτήρια έχουν εκδοθεί από την προηγούμενη χρονιά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Μήπως μας δουλεύουν;

Τελικά μήπως μας δουλεύουν; Και αυτό δεν είναι…

Κωνσταντίνου: Είμαστε όλοι Πακιστανοί!

Ο λόγος για τον Πέτρο Κωνσταντίνου,που πριν από…

Έρχεται μεγάλη αλλαγή στον ελληνικό στρατό

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ο υφυπουργός…

Εκτός ελέγχου ο απελπισμένος Ερντογάν – Τύπωσε 56 δισ. λίρες καταγγέλει η αντιπολίτευση

Τουρκία: Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει…

Καλά νέα: Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία…
contact