ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου

Εντοπίστηκε ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας την οποία δεν χορήγησαν οι γιατροί

Στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών οδηγείται αυτή την ώρα από άνδρες της Ασφάλειας, η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που πέθαναν με αιφνίδιο τρόπο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου θα κληθεί να καταθέσει μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις που προέκυψαν από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του πολίτη, τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξουν καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας.

Όπως έκανε γνωστό πριν από λίγη ώρα η εκπομπή Live News, στον οργανισμό της 9χρονης εντοπίστηκε το ισχυρό αναισθητικό «κεταμίνη» το οποίο οι γιατροί αρνούνται ότι χορήγησαν στο παιδί.

Σύμφωνα με την εκπομπή η ουσία που έχει προκαλέσει ανησυχία στους επιστήμονες είναι το αναισθητικό κεταμίνη. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο φάρμακο ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε χειρουργεία αλλά και ως δυνατό αντικαταθλιπτικό. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. «Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», σχολίασε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η κεταμίνη χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως στη διαδικασία διασωλήνωσης ή όταν επιχειρείται μία προσωρινή ή ήπια νάρκωση, δύο περιπτώσεις που δεν συνέβησαν με τη Τζωρτζίνα. Επιπλέον, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων και δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες. Η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν χορηγήθηκε στη Τζωρτζίνα από τους γιατρούς. Μάλιστα οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα, με τους ίδιους να απαντούν ότι αυτό δεν έγινε ποτέ.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα βρέθηκε κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, ενώ ερευνάται εάν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο στο παιδί.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact