ΚΟΣΜΟΣ

Ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων εναντίον των προσφύγων στην Αυστρία

«Εκρηξη» στις επιθέσεις εναντίον των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων καταγράφεται στην Αυστρία αυτή τη χρονιά, σε σύγκριση με το 2015.

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 έχουν καταγραφεί 24 επιθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο, τη στιγμή που ολόκληρο το 2015 είχαν γίνει 25. Ανάμεσα σε αυτές τις επιθέσεις είναι εμπρησμοί, επιθέσεις με οξύ, ρίψη πετρών, ρατσιστικά ή ναζιστικά γκραφίτι και αναρτήσεις μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.

Ο βουλευτής των Πρασίνων, Αλμπερτ Στάινχαουζερ- σε ερώτηση του οποίου απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών παρουσιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία- απέδωσε την αύξηση των επιθέσεων στον θυελλώδη πολιτικό διάλογο για τους αιτούντες άσυλο.

«Εάν κυριαρχεί στον πολιτικό διάλογο μια ατμόσφαιρα μισαλλοδοξίας (…) δεν είναι παράξενο που ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν τις επιθέσεις αυτού του είδους θεμιτές», τόνισε ο Στάινχαουζερ.

Στην Αυστρία φέτος έχουν υποβληθεί 90.000 αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου, ένας αριθμός δίχως προηγούμενο και ένας αριθμός που κατά κεφαλή είναι ανάμεσα στους υψηλότερους στην Ευρώπη. Το ζήτημα αυτό αποτελεί και ένα από τα βασικά στην προεκλογική εκστρατεία για την ανάδειξη του ομοσπονδιακού προέδρου.

Κατά τις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος για την Ελευθερία, Νόρμπερτ Χόφερ, δίνει μάχη στήθος με στήθος με αυτόν των οικολόγων Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν ενόψει των εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου.

Η νέα εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί μετά την ακύρωση εκείνης της 22ης Μαΐου, όταν ο Φαν ντερ Μπέλεν επικράτησε με μικρή διαφορά επί του Χόφερ. Όμως το FPÖ πέτυχε να ακυρωθούν οι προεδρικές εκλογές λόγω διαδικαστικών παρατυπιών τις οποίες κατήγγειλε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact