ΚΟΣΜΟΣ

«Ανησυχούμε πολύ για τους κατοίκους του Κομπάνι»

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία είναι έτοιμες «να εξετάσουν» το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας ζώνης ασφαλείας μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Τζον Κέρι και Φίλιπ Χάμοντ, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

«Η ιδέα μιας ζώνης ασφαλείας έχει αναφερθεί. Τώρα πρέπει να εξετάσουμε με τους άλλους συμμάχους και εταίρους μας τι εννοούμε με τη ζώνη ασφαλείας και πώς θα λειτουργήσει, όμως σίγουρα δεν θα ήθελα να το αποκλείσω σε αυτή τη φάση», είπε ο Χάμοντ.

«Η ζώνη ασφαλείας είναι μια ιδέα που υπάρχει. Αξίζει να την εξετάσουμε, αξίζει να τη δούμε πολύ-πολύ προσεκτικά», σημείωσε ο Κέρι, επαναλαμβάνοντας την επιφυλακτική θέση που έχουν υιοθετήσει οι ΗΠΑ στο ζήτημα αυτό.

Παράλληλα ο Κέρι πρόσθεσε ότι η αποτροπή της πτώσης της πόλης Κομπάνι στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ.

«Όσο φοβερό κι αν είναι να παρακολουθούμε απευθείας τι συμβαίνει στο Κομπάνι πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να κατανοήσουμε τον στρατηγικό στόχο», είπε.

«Ανησυχούμε πολύ για τους κατοίκους του Κομπάνι που μάχονται κατά των τρομοκρατών του ΙΚ», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός.

Παρόλα αυτά «οι αρχικοί στόχοι των προσπαθειών μας είναι τα κέντρα διοίκησης και ελέγχου και οι υποδομές (του ΙΚ)», εξήγησε ο Κέρι.

«Προσπαθούμε να στερήσουμε από το ΙΚ γενικότερα την ικανότητά του να διεξάγει αυτό τον πόλεμο, όχι μόνο στο Κομπάνι, αλλά σε ολόκληρη τη Συρία και το Ιράκ», υπογράμμισε.

Εξάλλου ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι αναμένει «τις επόμενες ώρες και ημέρες» την απόφαση της Τουρκίας, η οποία έχει ζητήσει να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και να δημιουργηθεί μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία, αλλά και να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ώστε να αναλάβει τον ρόλο που προτίθεται να διαδραματίσει στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact