ΚΟΣΜΟΣ

«Ανησυχίες» των Τούρκων»: «Οι ΗΠΑ θέλουν στρατιωτική βάση και στην Σαμοθράκη»

Στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην… Σαμοθράκη, «βλέπει» η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sozcu, που συνεχίζει το αφήγημα περί «στρατηγικής περικύκλωσης» της Τουρκίας από αμερικανικές δυνάμεις.

Με τίτλο «Τα μάτια των ΗΠΑ στο νησί της Σαμοθράκης που είναι μπροστά στην Τουρκία» το δημοσίευμα αναφέρει πως μετά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στήσουν βάση και στο νησί της Σαμοθράκης. Μάλιστα η εφημερίδα «είδε» και κοινή ελληνοαμερικανική επιθεώρηση στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να επιλεγούν κατάλληλοι χώροι.

«Οι ΗΠΑ που συσσωρεύουν στρατό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στη δυτική Θράκη με σκοπό τις ασκήσεις, αυτή τη φορά, σχεδιάζουν να εξοπλίσουν την Σαμοθράκη και να στήσουν εκεί βάση. Ανώτατοι αξιωματικοί των ΗΠΑ που συγκέντρωσαν χιλιάδες στρατό και στρατιωτικά οχήματα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης της δυτικής Θράκης πού βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τουρκία, αναφέρεται πως μαζί με αξιωματούχους του Γενικού επιτελείου στρατού της Ελλάδας έκαναν επιθεώρηση στη νήσο Σαμοθράκη» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Γιασάρ Αντέρ, σημειώνει πως στη Σαμοθράκη, σχεδιάζεται «η κατασκευή μιας πίστας ελικοπτέρων, εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή», ενώ υπάρχει και σκέψη για δημιουργία μιας μικρής στρατιωτικής βάσης.

«Στη Σαμοθράκη που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 7 μιλίων από την Ίμβρο που βρίσκεται σε απόσταση 12 μιλίων από το Τσανάκκαλε, αναφέρεται πώς σχεδιάζεται να γίνει μία πίστα ελικοπτέρων εξοπλισμένη με την τελευταία τεχνολογία και σύγχρονη υποδομή. Ο διευθυντής της πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας Γεώργιος Δριτσάκος και ο διευθυντής αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης μαζί με μηχανικούς έκαναν επιτόπιες έρευνες στο νησί.

Από την κατασκευή της πίστας ελικοπτέρων που θα λειτουργεί επί 24 ώρες θα επωφεληθούν καταρχήν οι στρατιωτικές μονάδες της Ελλάδας και του ΝΑΤΟ καθώς η υπάρχουσα πίστα θα εκσυγχρονιστεί και θα μεγαλώσει. Αναφέρεται πως οι ανώτατοι αξιωματικοί των ΗΠΑμετά από την Αλεξανδρούπολη επιθυμούν και τη σύσταση μία μικρής στρατιωτικής βάσης και στη νήσο Σαμοθράκη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact