ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν στόματα: Δημοσιογράφος καταγγέλλει $εξουαλική παρενόχληση από υφυπουργό

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται καθημερινά καταγγελίες γυναικών για σεξουαλική κακοποίηση μετά τη δημόσια καταγγελία της ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου που έδωσε θάρρος σε πολλές γυναίκες να εξομολογηθούν και να δημοσιοποιήσουν ανάλογες τραυματικές εμπειρίες.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη αναφέρθηκε σε σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε όταν ήταν νεαρή συντάκτρια στον Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως εξομολογείται είχε κλείσει ραντεβού στο υπουργείο με τον υφυπουργό ο οποίος, όπως καταγγέλλει, της επιτέθηκε, πήγε να της ξεκουμπώσει το φόρεμα και όταν εκείνη αντέδρασε άρχισε να την κυνηγάει γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Περιγράφει ότι άρχισε να ουρλιάζει και πως βγήκε από το γραφείο του.

Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό για μια συνομιλία μπας και βγει κάποιο θέμα, καθώς τον Αύγουστο τα θέματα σπανίζουν.

Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μου ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία, και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει. Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι. Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει. Εγώ να ουρλιάζω ότι δεν θέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει.

Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει μόνο μη φωνάζεις. Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν.

Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες. Δεν θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα και ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό. Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο και ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει.

Σκεφτείτε πόσες ενδεχομένως ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Πιστεύω ότι θα ακούσετε πολλές παρόμοιες ιστορίες τώρα που άνοιξε το κουτί. Γι αυτό #με_τη_σοφία και την κάθε Σοφία που θα μιλήσει για να προλάβει το επόμενο θύμα #me_tin_sofia»

Δείτε τη ανάρτηση της δημοσιογράφου

Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα…

Δημοσιεύτηκε από Ioanna Iliadi στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Πηγή: TANEA

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact