ΕΛΛΑΔΑ

«Άνοιξαν οι ουρανοί» – Σκηνές «Αποκάλυψης» με κεραυνούς και ακατάπαυστη βροχή


Πλημμυρισμένα σπίτια και πεσμένα δέντρα σε δρόμους – «ποτάμια» – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Βόρεια Ελλάδα και Ήπειρο – Στην Αττική δεν αποκλείονται μπόρες στα βόρεια προάστια μετά το απόγευμα της Τετάρτης – Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ

Εντονο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττει από χθες τη χώρα προκαλώντας σοβαρά προβλήματα καθώς πλημμύρισαν δρόμοι, υπόγεια σπίτια και καταστήματα ενώ υπήρξαν και ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Οι βροχοπτώσεις είναι εντονότερες στην Καστοριά(διαβάστε εδώ), στην Κοζάνη και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στην Ημαθία, αλλά και στον κάμπο Γιαννιτσών, όπου στην Κρύα Βρύση και σε άλλους οικισμούς με χαμηλό υψόμετρο πλημμύρισαν δρόμοι, αποθήκες, κ.α. αγροτικές – κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, αλλά και καλλιέργειες με δημητριακά, βαμβάκια, αμπέλια, κ.α. Σε ορεινά χωριά της Πίνδου, στο νομό Γρεβενών, η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της ομίχλης με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια ολιγόωρη μεσημβρινή ανάπαυλα, από τις 6 το απόγευμα της Τρίτης το σκηνικό του καιρού είναι φθινοπωρινό και η θερμοκρασία στην πόλη δεν ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχεται κλήσεις, για άντληση υδάτων, κυρίως στην περιοχή του εμπορικού κέντρου, ενώ από την καταιγίδα έπεσε και ένα δέντρο στην οδό Βαλτετσίου, στην Κάτω Τούμπα, χωρίς να προκληθούν ζημίες σε σταθμευμένα οχήματα.(δείτε εδώ). 

Στα Ιωάννινα η βροχή που έπεσε σε μια ημέρα ήταν δύο μηνών.(διαβάστε αναλυτικά εδώ). 

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά σ΄ ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να κινούνται με προσοχή, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη με έντονη βροχόπτωση στην ανατολική και βόρεια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα εξακολουθήσουν να είναι ισχυρές με εντονα φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος καθώς θα υπάρχουν μεν ανοίγματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε απο το βράδυ της Τετάρτης και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια απο ανατολικές διευθύνσεις ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 18 εως 27 βαθμούς, στα κεντρικά από 19 εως 30 βαθμούς και στα νησιά απο 23 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε υγρασία, αραιή συννεφιά η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσει κυρίως στα βόρεια του νομού οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 21 εως 30 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές και μπόρες οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 20 εως 27 βαθμούς κελσίου.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα και μόνο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα υπάρχει αστάθεια η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα θα δίνει κάποιες σποραδικές βροχές και μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη νότια, ανατολική και νησιωτική χώρα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 27 με 28 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 εως 30 με 32 βαθμούς και στα νησιά από 22 εως 31 με 32 βαθμούς κελσίου.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact