ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε ο δρόμος για τη διάσκεψη για το Κυπριακό

Η κατάθεση χαρτών συνιστά «σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού»

Άνοιξε ο δρόμος για τη διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Γενεύη για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια μετά την κατάθεση χαρτών από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά, για τις εδαφικές αναπροσαρμογές.

Ο χάρτης που κατατέθηκε από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ναι μεν πληροί τα κριτήρια που είχαν τεθεί στις συνομιλίες του Μον Πελεράν, ωστόσο δεν ικανοποιεί την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αρνήθηκε χθες να αναφερθεί σε περιοχές που επιστρέφονται σύμφωνα με τον χάρτη των Τουρκοκυπρίων σημειώνοντας πως η διαπραγμάτευση για το εδαφικό θα συνεχιστεί.

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση του στο twitter χαρακτήρισε «σταθμό στην ιστορία του Κυπριακού» την κατάθεση των χαρτών σημειώνοντας πως «συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια ικανοποίησης των προσδοκιών του κυπριακού λαού».

Πληροφορίες λένε πως δεν περιέλαβε τη Μόρφου στις υπό επιστροφή περιοχές, στον χάρτη που κατέθεσε η τουρκική πλευρά χθες στη Γενεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν από το θέμα της Μόρφου, ούτε στο θέμα των ακτογραμμών είναι ικανοποιητική η πρόταση.

Χθες, Αναστασιάδης και Ακιντζί με βάση τη Συμφωνία του Δείπνου κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Εδαφικό σε χάρτη ενώπιον του Έσπεν Μπαρθ Άιντα, σε ειδικό δωμάτιο του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε χάρτη με ποσοστό 28,2%. Αυτός προβλέπει επιστροφή 90.000 προσφύγων περιλαμβάνει ασφαλώς τη Μόρφου, στην περιοχή της οποίας διεκδικείται και ακτογραμμή, περιλαμβάνει περιοχές όπως η Κυθρέα και ο Απόστολος Βαρνάβας και την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου αλλά και μεγάλο μέρος της πόλης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact