Άτρωτοι ακόμα και στις νέες μεταλλάξεις.
Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Δ/ντης Πνευμονολογικής Κλινικής Παν/μίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις έξι» απαντώντας σε πολλά ερωτήματα που αφορούσαν τη νέα μετάλλαξη «Κένταυρος» του κορωνοϊού αλλά και στο κρίσιμο ερώτημα γιατί μέσα στα τρία σχεδόν χρόνια της πανδημίας κάποιοι συνάνθρωποί μας δεν έχουν ακόμα μολυνθεί με τον ιό.
«Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που (ο Κένταυρος) βρέθηκε στην Ινδία και δεν έχουμε πολλούς θανάτους. […] Έχουμε έναν μεταδοτικό ιό που δεν φαίνεται να είναι θανατηφόρος», τόνισε ο καθηγητής για τη νέα παραλλαγή του covid-19.
Στο ερώτημα που του τέθηκε γιατί παρότι το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα μας δεν είναι τόσο υψηλό όσο σε άλλες χώρες, υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας που δεν έχουν κολλήσει, ο καθηγητής απάντησε:
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Είδατε τι ανέβασε στο Instagram; θα χάσετε το μυαλό σας…
- Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό στο Power Pass;
- Όμικρον 5: Το σημάδι που δείχνει ότι έχεις μολυνθεί ακόμα και αν είσαι ασυμπτωματικός
- Ο πατέρας κρατούσε με σχοινί τον γαμπρό, η μικρή κόρη τον σκότωνε με σκεπάρνι και η γυναίκα του είπε «αποτελείωσε τον» – Το έγκλημα που προκάλεσε φρίκη σε ολόκληρη την Ελλάδα
- «Τουρισμός για Ολους 2022»: Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα – Τα ποσά και οι δικαιούχοι
- Παγκόσμιος όλεθρος – Πούτιν: Οι Ευρωπαίοι είναι αφελείς – Θα τους διαλύσω
«O ιός για να μπει μέσα στο κύτταρο πρέπει να ταιριάζει, να «κουμπώνει». Σε μερικούς ανθρώπους δεν «κουμπώνει». Μερικοί άνθρωποι είναι τυχεροί. Το ξέρουμε και για άλλα νοσήματα» είπε o καθηγητής ενώ συμπλήρωσε «Το όπλο για να προστατευτούμε είναι ο εμβολιασμός ακόμα και αν νοσήσουμε».