ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ…»

Έχει βρει τον τρόπο… Μετά το διπλό στο Φάληρο για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ κέρδισε ξανά με 2-1 τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (7/2) στο ΟΑΚΑ και πέρασε έτσι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Ένωση εφάρμοσε ουσιαστικά την ίδια τακτική, επέλεξε να πάει το ματς συντηρητικά όσο μπορούσε στο πρώτο μέρος και να ανεβάσει σταδιακά στροφές και αυτό της βγήκε. Όταν πάτησε γκάζι, έβγαλε προβλήματα στους Πειραιώτες και αυτό ήταν το κλειδί εν τέλει.

Φυσικά για να φτάσουμε εκεί, έπρεπε οι «ερυθρόλευκοι» να μην μπουν ποτέ στο δεύτερο ημίχρονο. Έχοντας παίξει καλύτερα για 45′ άδειασαν στη συνέχεια και για περίπου 35′ λεπτά δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως στο ημίχρονο οι τελικές ήταν 4-3 υπέρ των φιλοξενούμενων και στη συνέχεια η Ένωση είχε άλλες επτά μέχρι το 80′ με τον Ολυμπιακό να μην κάνει ούτε μία!

Δικαιολογημένα παράπονα από τον Κομίνη για τον πειθαρχικό έλεγχο και την ανοχή του με τον Βράνιες έχουν οι Πειραιώτες. Ωστόσο, μία ομάδα με το μέγεθος του Ολυμπιακού δεν γίνεται να στέκεται μόνο εκεί. Για τέταρτο ματς στη σειρά δεν πανηγύρισε τη νίκη και δείχνει πως είναι σε αγωνιστική κρίση που δεν αποκλείεται να φέρει και εξελίξεις…

Απογοητευτικός ο Ρομαό, κακός και ο Κούτρης, ενώ εκείνος που στάθηκε καλά ήταν ο Ταχτσίδης. Πολύ λίγα πράγματα από τον Μάριν, κάποιες εκλάμψεις είχε ο Μιραλάς. Από την άλλη, δεν βγήκε η επιλογή του Λιβάγια για τον Χιμένεθ με τον Αραούχο να είναι στη συνέχεια σαφώς πιο κινητικός. Πολύ καλός ο Μπακάκης, αρκετή δουλειά έκανε ο Σιμόες.

Κλειστά μπήκαν στο ματς και οι δύο ομάδες γνωρίζοντας πως ένα γκολ θα άλλαζε εντελώς τα δεδομένα. Δεν υπήρχε πρόθεση να ρισκάρει κανείς γνωρίζοντας πως το 0-0 απλά θα οδηγούσε στην παράταση. Επομένως, το πρώτο μέρος έμοιαζε περισσότερο με την παροιμία «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη».

Ελαφρώς πιο ορεξάτος είχε μπει ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσπάθησε να παίξει κυρίως από τα πλάγια. Ο Μιραλάς πήρε πάνω του κάποιες προσπάθειες σε αντίθεση με τον Μάριν, ο οποίος δεν ήταν τόσο μέσα στο ματς. Μέχρι το 20′ οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει τις 4 τελικές, ενδεικτικό της υπεροχής τους.

Σταδιακά ανέβασε στροφές και η ΑΕΚ. Το κλειδί ήταν ότι άρχισε να παίρνει τις μάχες στον χώρο του κέντρου και έτσι και κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Δημιουργικά, πάντως, ήταν εμφανές το πρόβλημά της. Δεν μπορούσε να πατήσει περιοχή, αλλά στο 28′ μπήκε αναγκαστικά ο Χριστοδουλόπουλος με αποτέλεσμα να γίνει ελαφρώς πιο επιθετική. Αριστερά πήγε ο Μπακάκης και δεξί μπακ γύρισε ο Γκάλο.

Ακόμη και έτσι, η ΑΕΚ μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της. Ήταν εμφανές πως ο Χιμένεθ θέλει να πάει συντηρητικά και να χτυπήσει πιο μετά, όπως έγινε πρόσφατα και στο ματς του Φαλήρου για το πρωτάθλημα, και ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο χωρίς όμως το εξαργυρώσει με ένα γκολ.

Η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική. Η ΑΕΚ μπήκε πιο αποφασιστικά, ανέβασε ταχύτητα και ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να ακολουθήσει. Δεν άργησαν και οι… παιδικές ασθένειες των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 57′ δέχτηκαν από το πουθενά γκολ. Ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα, ο Χριστοδουλόπουλος ήταν μόνος του με τρεις στην περιοχή, αλλά πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Κάπου εκεί οι «κιτρινόμαυροι» πήραν ψυχολογία και για σημαντικό χρονικό διάστημα έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Με ζαλισμένο πυγμάχο έμοιαζε ο Ολυμπιακός, που δεχόταν το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχισαν να βγάζουν φάσεις και μετά το 60′ ο Κόντης έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας Οφόε και Πάρντο.

Από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο τονιζόταν πως «ένα γκολ θέλουμε ακόμα, ηρεμία», αλλά στον αγωνιστικό χώρο η σύγχυση ήταν έκδηλη. Τα αμυντικά λάθη ήταν πολλά και άλλο ένα έγινε στο 73′ από τον Ρομαό με τον Αραούχο να μη συγχωρεί και να κάνει το 2-0.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact