ΕΛΛΑΔΑ

Άνθιμος για σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και υιοθεσία: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον!

Στο “σύμφωνο συμβίωσης” αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τονίζοντας, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία.

“Πότε υπήρξε τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται άνδρας τον άνδρα και γυναίκα την γυναίκα; Αλλά και να θέλουν το δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν, και να τους πουν τι; Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις… Κύριε Ελέησον!” πρόσθεσε σύμφωνα με το romfea.gr.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι δεν βλέπει πολιτικά το θέμα, διότι η εκκλησία είναι πάνω από κόμματα και ευλογεί μόνο τον χριστιανικό γάμο.

Επίσης ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην επίθεση που εξαπέλυσαν προς τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για τις δηλώσεις που έκανα σχετικά με το θέμα, τις οποίες και ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε “σκληρές”, παρόλα αυτά όμως αναρωτήθηκε και ο ίδιος: “Το νομοθέτημα όμως δεν είναι σκληρό;”

“Ο κ. Αμβρόσιος μην ξεχνάμε ότι είναι Μητροπολίτης στα Καλάβρυτα, στον τόπο όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να αποκτήσουμε εμείς την ελευθερία! Αν δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός και οι ήρωες, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα κράτος” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ο Παναγιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε “μεγάλο πρόβλημα”, αλλά για ακόμη μια φορά τόνισε ότι “στην πατρίδα μας δεν χωράνε άλλοι.”

“Η όλη υπόθεση έχει ξεφύγει πλέον! Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τους ανθρώπους αυτούς, πως θα σταθούμε; που θα πάμε;” συμπλήρωσε.

Κλείνοντας ο κ. Άνθιμος τόνισε: “Η Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο είχε μηδενική αύξηση του πληθυσμού, αν λοιπόν πάμε έτσι θα χαθούμε… η ευθύνη είναι όλων μας”.

Πηγή: thestival.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact