ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωπιστική βοήθεια 500.000 ευρώ για τη Γάζα από την Ελλάδα


Έτοιμη η χώρα να υποδεχθεί και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά

Βοήθεια ύψους 500.000 ευρώ προσφέρει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας, δεδομένου ότι έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία επιτρέπει τη λειτουργία δομών στην περιοχή. 

Η χώρα μας δήλωσε επίσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNRWA, την ετοιμότητά της να υποδεχθεί και να περιθάλψει Παλαιστίνιους τραυματίες, ιδίως παιδιά. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Με απόφαση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και μετά τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία δομών στην περιοχή, η Ελλάδα, ως πρώτο βήμα, διαθέτει άμεσα στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ποσό ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ ως συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ελλάδα δήλωσε, επίσης, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNRWA, τη διαθεσιμότητά της για την υποδοχή και περίθαλψη Παλαιστινίων τραυματιών, ιδίως παιδιών.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact