ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδρά η Βόρεια Κορέα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Αντιδρά η Βόρεια Κορέα για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Η Βόρεια Κορέα ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πραγματοποιηθούν συνομιλίες σχετικά με τα «μεγάλης κλίμακας» κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας, κάτι που η χώρα έχει χαρακτηρίσει ως πρόκληση, μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις διπλωμάτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Ρι Τονγκ Ιλ, αναπληρωτής πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, δήλωσε ότι η χώρα του ζήτησε επισήμως από το Συμβούλιο, μέσω επιστολής που εστάλη στις 21 Ιουλίου, να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητηθούν οι επερχόμενες κοινές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας, οι οποίες είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στα μέσα του Αυγούστου.

«Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα… θα εκτεθεί ως ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που έχει χάσει τις αρχές, την αμεροληψία και την ευθύνη», δήλωσε σε δημοσιογράφους από την έδρα του ΟΗΕ ο Ρι.

Μέχρι στιγμής το Συμβούλιο δεν έχει απαντήσει στο αίτημα της Βόρειας Κορέας.

Ο Ρι δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ «παρεκτρέπονται στρατιωτικά», σημειώνοντας ότι οι κοινές ασκήσεις με τη Νότια Κορέα αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες συγκρούσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Πρόσθεσε ότι στα στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, θα λάβουν μέρος περίπου 400.000 με 500.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

«Οι ΗΠΑ δεν κρύβουν το γεγονός ότι στόχος αυτής της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών γυμνασίων με τη Νότια Κορέα είναι να εξαλειφθεί στρατιωτικά η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», είπε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact