ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις για τη διαφήμιση που κάλυψε ολόκληρο κτίριο στο Λονδίνο

«Όταν πουλάνε το φως που βλέπεις στην Apple τότε ξέρεις ότι ολόκληρο το σύστημα είναι εναντίον σου»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του ιδιοκτήτη ενός κτιρίου στο Λονδίνο να επιτρέψει την τοποθέτηση μιας μεγάλης διαφήμισης στην πρόσοψη του κτιρίου, καλύπτοντάς το σχεδόν στην ολότητά του.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων μιας συνοικίας στο ανατολικό Λονδίνο μία τεράστια διαφήμιση του νέου iPhone 11 Pro προχώρησε λίγο παραπέρα το ζήτημα μιας ενδεχομένης καταπάτησης.

Όπως αναφέρει ο Independent οι κάτοικοι σε μία εργατική συνοικία του Ανατολικού Λονδίνου στερήθηκαν την επαφή με το φως του ήλιου καθώς το τεράστιο μπάνερ του νέου μοντέλου της apple κάλυπτε μεγάλη επιφάνεια του κτιρίου και κυρίως τα παράθυρα. Σε μία χώρα όπως η Αγγλία που έτσι και αλλιώς η εμφάνιση ηλιοφάνειας δεν είναι σύνηθες φαινόμενο.

Στο συγκεκριμένο κτίριο μεταξύ άλλων είχαν μεταφερθεί άστεγοι της περιφέρειας με απόφαση του τοπικού δημοτικού συμβουλίου.

Το ζήτημα έγινε γνωστό από υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οι οποίοι θέλησαν να αναδείξουν μία οπτική του θέματος. Το γεγονός ότι κολοσσοί χρησιμοποιούν κάποια συγκεκριμένα μέσα διαφήμισης «για να κρύψουν την αστική φτώχεια».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Behind this advertising hoarding on the corner of Dalston Junction is the decaying, unmaintained frontage of the iconic Crown and Castle pub. Inside the building are SEVENTEEN cramped households “We have been abandoned! The landlord and the council don’t care” says one of the residents. When the daylight coming through your front window has been sold to Apple, you know how unhinged rentier capitalism is. This sight is an insult to our community. Let’s strengthen renters’ rights and curb the power of greedy landlords.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Armitage (@alexforhackney) στις 14 Νοέ, 2019 στις 2:38 πμ PST

Ο Independent μίλησε με κάποιους ενοίκους του κτιρίου. Μία 42χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε εκεί με τον ανάπηρο σύζυγό της ανέφερε: Δεν βλέπουμε φως. Δεν βλέπουμε καν έξω από το παράθυρο. Όταν κλείνουμε το παράθυρο νιώθουμε σαν σε κελί. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας μας είπε ότι “αφού παίρνουμε τα λεφτά μας μπορούν να κάνουν ότι θέλουν”».

Άλλος ένοικος ανέφερε ότι «δεν μας ρώτησαν τίποτα. Απλά ήρθαν την έβαλαν και μας έκρυψαν τα παράθυρα». Και συμπλήρωσε: «Όταν ον ιδιοκτήτης δεν σου επισκευάζει μία τρύπα από την οποία τρέχουν νερά στο ταβάνι είναι τραγικό. Όταν πουλάνε το φως που βλέπεις στην Apple τότε ξέρεις ότι ολόκληρο το σύστημα είναι εναντίον σου».

Σύμφωνα με τη Metro ωστόσο μετά από διαμαρτυρίες ακτιβιστών και ενοίκων ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και ο διαφημιστής αντιμετωπίζουν δίωξη από τις αρχές. Χρήστες του Twitter ανέφεραν ότι η διαφήμιση από το βράδυ της Κυριακής 17/11 έχει κατέβει.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact