ΚΟΣΜΟΣ

Αντιδράσεις στα Κατεχόμενα γιατί η Τουρκία «ξέχασε» το ψευδοκράτος

Η Τουρκική προεδρία αναγκάστηκε να ανεβάσει νέο μήνυμα

Αντιδράσεις προκλήθηκαν στα Κατεχόμενα καθώς η τουρκική Προεδρία «ξέχασε» να ευχαριστήσει το ψευδοκράτος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το philenews.com, τις σημαίες 28 φιλικών και «αδελφών χωρών», όχι όμως και τη «σημαία» του ψευδοκράτους, περιλάμβανε χθες αργά το απόγευμα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της τουρκικής Προεδρίας, με το οποίο τις ευχαριστούσε για τα μηνύματα για την 96η επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από δημοσίευμα σε τουρκοκυπριακό site, άρχισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναρτήσεις και τα σχόλια, κυρίως επικριτικά ή ειρωνικά, γι’ αυτό.

Τελικά η τουρκική προεδρία, 4 ώρες μετά την αρχική ανάρτηση στο Twitter, ανέβασε νέο μήνυμα με τη σημαία της Τουρκίας και τη «σημαία» του ψευδοκράτους μόνο, ευχαριστώντας ειδικά την «αδελφική ΤΔΒΚ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος.

We thank all the friendly and brotherly countries as well as organizations that share our joy on 29 October Republic Day.

Happy 96th anniversary for the proclamation of our Republic. pic.twitter.com/jRBAGXhqBu

— Turkish Presidency (@trpresidency) October 29, 2019

Να σημειωθεί ότι χθες, επικριτικά σχόλια διατυπώθηκαν από μερίδα του τουρκοκυπριακού Τύπου αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για βίντεο με μήνυμα του «πρωθυπουργού», Ερσίν Τατάρ για την 96η επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, το οποίο έπαιξε στο τουρκικό κανάλι D, ένα από τα πιο δημοφιλή στην Τουρκία.

Η Κίπρις Ποστασί είχε δημοσίευμα ότι ο «ΥΠΕξ», Κουντρέτ Οζερσάι, είχε δηλώσει στη «βουλή» ότι πρέπει να υπάρχει συγκράτηση στα οικονομικά του «κράτους» που δεν βρίσκονται σε καλό σημείο, κι ενώ η «κυβέρνηση» δεν φαίνεται διατεθειμένη να παραχωρήσει την «κρατική» χορηγία στα τ/κ ΜΜΕ, ο «πρωθυπουργός» Τατάρ δημοσιεύει βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 35 δευτερολέπτων σε τουρκικό κανάλι υψηλής τηλεθέασης με μια από τις ακριβότερες τηλεοπτικές τιμές προβολής.

Η Κίπρις Ποστασί γράφει για διαφήμιση του κ. Τατάρ που κόστισε, σύμφωνα με την τιμολόγηση του kanal D – 1000 ΤΛ το δευτερόλεπτο (165 ευρώ περίπου), σημειώνοντας ότι αυτές τις δύσκολες ημέρες για την οικονομία του ψευδοκράτους ο «πρωθυπουργός» ξόδεψε περίπου 95.00 ΤΛ (15.830 ευρώ) γι’ αυτό το ευχετήριο μήνυμα για την Τουρκική Δημοκρατία.

Ακολούθησε γραπτή δήλωση του κ. Τατάρ με την οποία εξηγούσε ότι το βίντεο μεταδόθηκε από το τουρκικό κανάλι δωρεάν στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact