ΚΟΣΜΟΣ

Αντισώματα στον κορονοϊό ανέπτυξε ένας στους πέντε κατοίκους της Στοκχόλμης

Η Σουηδία, που διαφέρει από άλλες χώρες λόγω της πιο ήπιας και αμφιλεγόμενης τακτικής που έχει υιοθετήσει απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού, γνωστοποίησε σήμερα ότι πάνω από 1 κάτοικος της Στοκχόλμης στους 5 ενδέχεται να έχει αναπτύξει αντισώματα εναντίον του ιού.

Ερωτηθείς σχετικά με μια έρευνα που διεξήγαγε η Σουηδική Αρχή Δημόσιας Υγείας, ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ είπε πως πιστεύει πως έως σήμερα «λίγο πάνω από το 20%» των κατοίκων της Στοκχόλμης προσβλήθηκε πιθανόν από τη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η έρευνα σε εξέλιξη καταδεικνύει πως το 7,3% ενός δείγματος προσώπων που επιλέχθηκαν τυχαία στη σουηδική πρωτεύουσα, την πλέον πληγείσα περιοχή της χώρας, ανέπτυξε αντισώματα, όταν εξετάστηκαν την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.

«Οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την κατάσταση της επιδημίας στις αρχές του μήνα Απριλίου, καθώς χρειάζονται κάποιες εβδομάδες προτού το ανοσοποιητικό σύστημα αναπτύξει αντισώματα» εξηγεί η Αρχή, η οποία ανέλυσε περισσότερα από 1.100 τεστ.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που ανέπτυξαν αντισώματα ήταν μικρότερος, με μόλις 4,2% στα νότια και 3,7% στην περιοχή γύρω από το Γκέτεμποργκ (νοτιοδυτικά).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η διασπορά του ιού ήταν μεγαλύτερη στους πολίτες ηλικίας 20-64 ετών από τους άνω των 65 ετών, με το 6,7% και 2,7% αντίστοιχα να αναπτύσσει αντισώματα.

Στους νέους ηλικίας 19 ετών και κάτω, περίπου το 4,7% ανέπτυξε αντισώματα, κάτι που δείχνει, σύμφωνα με τον Τέγκνελ «αυτό που λέμε πάντα, ότι δεν βλέπουμε σε αυτήν την ομάδα σημαντική διασπορά» του ιού.

Η Σουηδία μετρά 31.523 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 3.831 θανάτους.

Εκ νέου άνοδος στον ημερήσιο αριθμό νεκρών στη Γαλλία
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 110 νέους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο, (μια αύξηση 0,4%) αυξάνοντας σε 28.132 το συνολικό αριθμό θυμάτων.

Η Γαλλία παραμένει στην τέταρτη θέση των χωρών παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ιταλία.

Χθες, οι αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον συνολικό αριθμό των νεκρών, μετά από προσαρμογή στοιχείων των περιφερειακών ιατρικών κέντρων σε γηροκομεία.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 418 (143.845 το σύνολο). Αυτός ο ρυθμός αύξησης (0,3%) ευθυγραμμίζεται με το μέσο όρο ημερήσιας αύξησης μετά το τέλος του lockdown στις 11 Μαΐου.

Την προηγούμενη ο αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε μέσα σε 24 ώρες κατά 524.

Βρετανία: Στους 363 οι νεκροί
Για πρώτη φορά από το Μάρτιο ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό σε νοσοκομεία της χώρας είναι μικρότερος από 10.000, σημείωσε ο ιατρικός επικεφαλής του NHS Αγγλίας, Στίβεν Πάουις, στην ενημέρωση της κυβέρνησης για την πανδημία, και πρόσθεσε ότι παρ’ όλο που ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων αυξάνεται, ο αριθμός των νέων περιστατικών είναι σταθερά πτωτικός.

Ανακοινώνοντας τα δεδομένα του τελευταίου 24ωρου για την πανδημία στη χώρα, ο υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, ανέφερε 363 νέους θανάτους, που ανεβάζουν το σύνολο των απωλειών σε ζωές στις 35.704. Χθες πραγματοποιήθηκαν 177.216 διαγνωστικά τεστ, και επιβεβαιώθηκαν 2.472 θετικά περιστατικά. Δήλωσε επίσης, ότι εφόσον έχει διασφαλιστεί ότι το NHS δεν ξεπερνά τις δυνατότητές του, το προσωπικό του θα μπορεί πλέον να επιστρέφει και στα υπόλοιπα καθήκοντα.

Ανακοίνωσε επίσης τη μετάθεση για το φθινόπωρο της ανακοίνωσης της λίστας τιμής προς εξέχοντα πρόσωπα, που λαμβάνει χώρα το καλοκαίρι με την ευκαιρία των γενεθλίων της βασίλισσας, ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτή μέλη του προσωπικού του NHS και άλλοι που έχουν προσφέρει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, δημιουργείται μία ειδική ομάδα, της οποίας θα προεδρεύει ο ίδιος, που θα έχει στόχο την επανεκκίνηση του τομέα ψυχαγωγίας και αναψυχής στη χώρα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact