ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Αντώνης Βαρδής: Δεν θα με ξεχάσεις! Τα 461 τραγούδια

Και μπορεί ο Αντώνης Βαρδής που όλοι αγαπήσαμε να μην βρίσκεται πια κοντά μας αλλά το έργο που έχει αφήσει πάντα θα μας συντροφεύει.

Γεννημένος το 1948, μετρούσε δεκαετίες επιτυχιών με την πρώτη του επαφή με το τραγούδι να γίνεται σε ηλικία μόλις έξι ετών, όταν γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο «Φαληρικό». Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι, Μανώλη Χιώτη, στη «Γωνιά της Αθήνας» στην Πλάκα,  γεγονός που υπήρξε καθοριστικό στην μετέπειτα πορεία του

Στο τέλος του 1965, σε ηλικία 17 ετών, μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα «VICKINGS» ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν δούλευε σε μία μπουάτ της Πλάκας, δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, δεν φανταζόταν το τι θα επακολουθούσε.

Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης και το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το άλμπουμ με τίτλο «Οραματίζομαι» σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη. Ακουλούθησαν αμέτρητες επιτυχίες με την αν φαν γκατέ των καλλιτεχνών, όπως τους Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλούς ακόμα, ενώ κάθε του νέο τραγούδι αγκαλιαζόταν από το πρώτο άκουσμα από το κοινό.

Ο Αντώνης Βαρδής είχε και 11 προσωπικούς δίσκους:

1978 – Οραματίζομαι
1986 – Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλλα
1988 – Τραγουδάμε μαζί
1990 – Λευκή Ισοπαλία
1993 – Κοινή γνώμη
1995 – Στην Ελλάς του 2000
1997 – Οικογενειακή υπόθεση
1999 – Ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις μου
2000 – Τα καλύτερα μας χρόνια, είναι τώρα
2002 – Χαμογέλασε ψυχή μου
2003 – Ό,τι έχω στο χαρίζω

Δείτε ΕΔΩ τα 461 τραγούδια που είχε συνθέσει ο αγαπημένος καλλιτέχνης
Οι γυναίκες της ζωής του

Γοητευτικός και πάντα ευγενικός, ήταν λάτρης του γυναικείου φύλου αλλά απέφευγε να μιλάει για την προσωπική του ζωή. Είχε κάνει τρεις γάμους ενώ από τον πρώτο είχε αποκτήσει και τις δύο του μεγάλες αδυναμίες, τον γιο του Γιάννη που ακολούθησε τα χνάρια του και την κόρη του, Καλλιστώ. Η δεύτερη γυναίκα της ζωής του ήταν η Χριστίνα Μαραγκόζη με την οποία έμειναν μαζί δέκα ολόκληρα χρόνια και όπως έχει παραδεχτεί και η ίδια αυτή η σχέση τη σημάδεψε.

Η τρίτη και τελευταία γυναίκα που εισέβαλε στη ζωή του Αντώνη Βαρδή, ήταν η Φιλοθέη. Μπορεί η σχέση τους να μην έφτασε στα σκαλιά της εκκλησίας, αλλά ήταν σαν παντρεμένοι, κάτι που αποδείχτηκε και κατά τη διάρκεια των δύσκολων στιγμών του ερμηνευτή. Η αγαπημένη του δεν έφευγε στιγμή από το πλευρό του κρατώντας του το χέρι μέχρι και την τελευταία στιγμή.

koolnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact