ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντωνοπούλου: Υπάρχει μία αμνησία στη ΝΔ, σαν να έχουν ξεχάσει τι έχουν κάνει

«Τα ΜΜΕ δεν ρωτούν τον κ. Μητσοτάκη “τι θα κάνεις διαφορετικό από αυτά που έκανες πριν;”»,

«Στη ΝΔ υπόσχονται επενδύσεις όταν τις συρρίκνωσαν στο ένα τρίτο και έβαλαν βόμβα στην οικονομία με τη μείωση των μισθών που αντί αύξησης εξαγωγών οδήγησε σε βουτιά της κατανάλωσης, λουκέτα και ανεργία, αλλά τα ΜΜΕ δεν ρωτούν τον κ. Μητσοτάκη “τι θα κάνεις διαφορετικό από αυτά που έκανες πριν;”», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο τόνισε: «Το θέμα του διαχωρισμού “εργασίας” και “απασχόλησης” έχει προκύψει για δύο λόγους. Αφενός, επειδή με την απασχόληση αναφερόμαστε και στους εργαζόμενους και στους αυτοαπασχολούμενους – και δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στους αυτοαπασχολούμενους, εάν αυτό είναι επιλογή. Όμως, στο σημερινό καθεστώς, σε συνθήκες στρες και έλλειψης εργασίας, όπου κάποιοι πληρώνουν για να βγάζουν τον επιούσιο, η “απασχόληση” έχει ταυτιστεί με την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την εκ περιτροπής εργασία, τη λογική “ό,τι σου δίνουν το παίρνεις”».

Στη συνέχεια η κ. Αντωνοπούλου τόνισε: «Υπάρχει επίσης μία γενική αμνησία, στην αντιπολίτευση και στη ΝΔ, σαν να έχουν ξεχάσει τι έχουν κάνει μεταξύ 2013 και 2014 αυξήθηκε η εκ περιτροπής και η μερική εργασία κατά 71%, από το Μάιο του 2014 ως το Μάιο του 2015 κατά 44%. Με όλες τις προσπάθειες που κάνουμε, υπάρχει ανάσχεση, από το Μάιο του 2015 ως το Μάιο του 2016 η αύξηση ήταν μόλις 9%, ας το συγκρίνουμε. Όταν συγκρίνουμε στοιχεία, να αναφερόμαστε στην ανάσχεση, της απομείωσης του ΑΕΠ, της αύξησης των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, της ανεργίας».

«Το πλέον εκνευριστικό είναι να λέει η ΝΔ ότι “εμείς είμαστε οι μόνοι ικανοί, να φέρουμε τις μεταρρυθμίσεις, τις επενδύσεις. Κοιτάζει κανείς τα στοιχεία, οι επενδύσεις των 60 δισ. ευρώ ετησίως το 2010 έγιναν 20 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα, δεν τίθεται από τα ΜΜΕ η ερώτηση “τι θα κάνεις διαφορετικό από αυτά που έκανες πριν και βγάζουν αυτό το λόγο αυτοί που μας υπερχρέωσαν, που μας οδήγησαν το 2010 στα μνημόνια, αυτοί εμφανίζονται πάλι ως σωτήρες», σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact