ΚΟΣΜΟΣ

Άντρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε στρατιώτες στο κέντρο των Βρυξελλών

Έπεσε νεκρός από τα πυρά τους – Για τρομοκρατική ενέργεια μιλούν οι αρχές

Βέλγοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα στο κέντρο των Βρυξελλών χθες το βράδυ όταν τους επιτέθηκε με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», περιστατικό που οι βελγικές αρχές αντιμετωπίζουν ως τρομοκρατική ενέργεια, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο άνδρας, ένας 30χρονος Βέλγος με καταγωγή από τη Σομαλία, υπέκυψε μετά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο. Οι στρατιώτες δεν τραυματίστηκαν σοβαρά στην επίθεση, ο ένας έχει μια πληγή στο πρόσωπο, ο δεύτερος ένα τραύμα στο χέρι.

Σύμφωνα με την εισαγγελία ο άνδρας, ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές, φώναξε δύο φορές «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν επιτέθηκε, περί τις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδας), λίγο έξω από το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης, ενώ οι στρατιώτες έκαναν περιπολία.

Η υπόθεση διαβιβάστηκε από τους τοπικούς στους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια», είπε μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ο δράστης της επίθεσης, εναντίον του οποίου οι στρατιώτες έκαναν χρήση των όπλων τους, «απεβίωσε», πρόσθεσε η ίδια.

Επίσης χθες βράδυ, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε αστυνομικούς μπροστά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, χωρίς να διευκρινίσει εάν θεωρεί πως επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Στη Φινλανδία μια επίθεση με μαχαίρι, η οποία επίσης χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική ενέργεια, στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν τη 18η Αυγούστου, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη και στο Καμπρίλς, στην Ισπανία, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 120 και πλέον.

Στρατιώτες περιπολούν στο κέντρο των Βρυξελλών εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής στο Βέλγιο και η παρουσία τους ενισχύθηκε μετά τις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου 2016, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

Την «πλήρη υποστήριξή μας στους στρατιωτικούς μας» εξέφρασε ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ σε μια ανάρτησή του στο Twitter. «Οι υπηρεσίες ασφαλείας μας συνεχίζουν να επαγρυπνούν. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», συμπλήρωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact