ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανυποχώρητη η ελληνική κυβέρνηση

Δεν το βάζει κάτω η νέα κυβέρνηση…

«Ο Γ. Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους. Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα, δεν γίνεται να υπογράψουμε διότι θα πέσει η κυβέρνηση» αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Οικονομικών. Εξηγούν, όμως, ότι η κυβέρνηση θα φτιάξει το δικό της δομημένο πρόγραμμα, προκειμένου να το παρουσιάσει στους δανειστές.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό επιτελείο και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών στο Euroworking group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές και φοβήθηκαν. Έτσι η χώρα δεν είχε καμία στήριξη από τις κυβερνήσεις. «Θα υποστούμε όποιες συνέπειες και εκείνοι αντιστοίχως. Το πρόγραμμα είναι πράξη υποταγής» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Για την άρνηση του κ. Βαρουφάκη να υπογράψει το πρόγραμμα η ίδια πηγή επισήμανε ότι ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση αντιστάθηκε επί 8 μήνες σε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση παρά τα τρωτά της σημεία.

Ακόμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να συμφωνήσει σε πρόγραμμα αλλά με διαφορετικούς όρους. Θα έχουμε νέα πρόταση που θα την φτιάξουμε στο κυβερνητικό συμβούλιο, επεσήμανε, λέγοντας ότι θα στοχεύει σε χρηματοδότηση «γέφυρα» η οποία ναι μεν θα γίνει βάση προγράμματος, αλλά προγράμματος που θα συμφωνήσουμε όμως εμείς. Εξήγησε ότι η ορολογία δεν έχει σημασία. Πάντως, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «στόχος παραμένει η παραμονή στην ευρωζώνη».

Επισημαίνεται ότι το χθεσινό Euroworking Group έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup και θα επισημοποιηθεί στις 16 του μηνός.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact