ΚΟΣΜΟΣ

Απανθρωπιά στη Γαλλία: Εβαλαν κλουβιά στα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι [βίντεο & εικόνες]

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Ανγκουλέμ στη Νοτιοδυτική Γαλλία, στο οποίο κυριαρχεί η δεξιά πλειοψηφία, να βάλει την παραμονή των Χριστουγέννων κλουβιά στα παγκάκια, ώστε να μην κοιμούνται οι άστεγοι.

Μάλιστα, παρά τις αντιδράσεις, ο δεξιός δήμαρχος Joel Guitton μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπερασπίστηκε της απόφασης με το αιτιολογικό πως τα παγκάκια «χρησιμοποιούνταν σχεδόν αποκλειστικά από ανθρώπους που καταναλώνουν αλκοόλ σε καθημερινή βάση» και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα των εμπόρων της πόλης για απειλητική συμπεριφορά από τους αστέγους που κάθονταν στα παγκάκια, οι οποία έδιωχνε τους πελάτες.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις σε όλη τη γαλλική επικράτεια με τους χρήστες των socia media να επιτίθενται στους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Γκιγιόμ Γκαρό, σοσιαλιστή πρώην βουλευτή, ο οποίος ανήρτησε στο Twitter τη σχετική φωτογραφία, γράφοντας: Κλουβιά στα δημόσια παγκάκια για να παρεμποδιστούν οι άστεγοι από το να καθίσουν. Τι ντροπή! Αυτή δεν είναι η Γαλλία».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το France24, δύο έφηβοι αναρριχήθηκαν μέσα στα κλουβιά και αρνήθηκαν να βγουν. Ο ένας ανέφερε στα ΜΜΕ: «Είμαστε αρκετά εξοργισμένοι, όπως όλοι νομίζω, και έτσι είπαμε στους εαυτούς μας ότι πρέπει να κάνουμε οπωσδήποτε κάτι για αυτό».

Τελικά, μετά την κατακραυγή, τη Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων τα κλουβιά απομακρύνθηκαν, αλλά όπως σχολίασε και πάλι στο Twitter ο Γκαρό, «πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση πάντα και παντού, ώστε η Γαλλία να παραμείνει η χώρα της αδελφοσύνης».

 

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact