ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Απαράδεκτη η βράβευση συλλόγου αιμοδοτών της Χρυσής Αυγής»

Έντονη αντίδραση του Α. Ξανθού στην επιλογή της διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού προκάλεσε η «απαράδεκτη» -όπως τη χαρακτηρίζει- πρωτοβουλία της διοίκησης του Νοσοκομείου Κατερίνης να συμπεριλάβει στις βραβεύσεις των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών τη Χρυσή Αυγή, «γνωστή για τη δράση της “αίμα μόνο για Έλληνες”».

«Ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός είναι εξ’ ορισμού αντικρουόμενες έννοιες με τον αλτρουισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Ξανθός, σημειώνοντας ότι οι εθελοντές αιμοδότες δίνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, προσφέρουν ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή πεποιθήσεων.

Ούτως ή άλλως, προσθέτει ο αναπληρωτής υπουργός, η διάθεση του αίματος γίνεται με βάση τις ανάγκες των ασθενών χωρίς την παραμικρή διάκριση και ανεξάρτητα από τη βούληση του αιμοδότη. «Συνεπώς η δράση της Χρυσής Αυγής «Αίμα μόνο για Έλληνες» δεν έχει καμία σχέση με τον εθελοντισμό, καταδικάζεται ως ρατσιστική και η επιβράβευσή της χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως απαράδεκτη», καταλήγει ο κ. Ξανθός.

Σημειώνεται πως ο διοικητής του Νοσοκομείου Αστέριος Φαρμάκης έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ για το γεγονός, καθώς -όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- η ταυτότητα της συγκεκριμένης οργάνωσης –που βραβεύτηκε μεταξύ άλλων συλλόγων και των μεμονωμένων εθελοντών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη- «έγινε γνωστή στη διοίκηση του Νοσοκομείου εκ των υστέρων», όταν τα μέλη της «έβγαλαν φωτογραφίες τις οποίες ανάρτησαν στο διαδίκτυο γράφοντας ότι το νοσοκομείο της Κατερίνης βράβευσε την Χρυσή Αυγή». «Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν το γνώριζε, αυτό το γνώριζαν όμως οι διοργανωτές της βράβευσης δηλαδή οι υπεύθυνοι του Τμήματος Αιμοδοσίας» ο κ. Φαρμάκης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact